SKALDJUR

Skaldjur och champagne, den ultimata klassikern. Friskt och fruktigt vin passar bäst eftersom skaldjur ofta är relativt salta. Ett vitt vin som inte lagrats på fat med syrlig smak passar bäst.

Passande viner

Allesverloren Chenin Blanc - Vitt vin
Allesverloren

Allesverloren Chenin Blanc

99:-
André Legrand Brut - Vitt vin
Charles Mignon

André Legrand Brut

169:-
Castelforte Spumante Brut - Vitt vin
Castelforte

Castelforte Spumante Brut

69:-
Domaine de Calet Chardonnay - Vitt vin
Domaine de Calet

Domaine de Calet Chardonnay

119:-
Domaine de Calet Esprit de Blanc - Vitt vin
Domaine de Calet

Domaine de Calet Esprit de Blanc

119:-
Federico Paternina CAVA - Bubbel
Marqués de Monistrol

Federico Paternina CAVA

69:-
La Villaudiere Sauvignon Blanc - Vitt vin
La Villaudiere

La Villaudiere Sauvignon Blanc

99:-
Lagar de Cervera Albariño - Vitt vin
Lagar de Cervera

Lagar de Cervera Albariño

139:-
Pazo de Seoane Albarino - Vitt vin
Pazo de Seoane

Pazo de Seoane Albarino

59:-
PONGRÁCZ - Bubbel
PONGRÁCZ

PONGRÁCZ

129:-
Ti Amo Spumante Brut - Bubbel
Ti Amo

Ti Amo Spumante Brut

89:- (99:-)
Tommolo Organic Chardonnay - Vitt vin
Tommolo Organic

Tommolo Organic Chardonnay

69:-
Von Buhl - Vitt vin
REICHSRAT VON BUHL, TROCKEN

Von Buhl

129:-

Bubbel till skaldjur

Bubbel är ett utmärkt val av vin till skaldjur, oavsett om du ska äta kräftor, ostron eller räkor.

Champagne

Champagne är världens mest kända mousserande vin. Det är bara mousserande vin från distriktet Champagne i norra Frankrike som får kallas för champagne. Bubblorna kommer av att man tillsätter socker och jäst till ett stilla vin och låter det jäsa i flaskan. All champagne är inte extremt dyr utan det finns även champagne som både är goda och billiga.

Prosecco

Prosecco är ett mousserande vin från Italien. Vinet odlas i norra Italien i Veneto regionen. Processen att framställa detta pärlande vin är speciell. Metoden kallas Charmant och innebär att vinet får jäsa i ståltankar under noggrant kontrollerade former. Temperaturen får inte stiga över 20 grader under jäsningsprocessen. Vinet måste sedan lagras i mellan ett och ett halvt till två år innan det buteljeras. Prosecco finns som svagt bubblande, det kallas då för frizzante. När vinet har lite större kraftigare bubblor kallas det spumante.

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss