SKALDJUR

Skaldjur och champagne, den ultimata klassikern. Friskt och fruktigt vin passar bäst eftersom skaldjur ofta är relativt salta. Ett vitt vin som inte lagrats på fat med syrlig smak passar bäst.

Passande viner

Bubbel till skaldjur

Bubbel är ett utmärkt val av vin till skaldjur, oavsett om du ska äta kräftor, ostron eller räkor.

Champagne

Champagne är världens mest kända mousserande vin. Det är bara mousserande vin från distriktet Champagne i norra Frankrike som får kallas för champagne. Bubblorna kommer av att man tillsätter socker och jäst till ett stilla vin och låter det jäsa i flaskan. All champagne är inte extremt dyr utan det finns även champagne som både är goda och billiga.

Prosecco

Prosecco är ett mousserande vin från Italien. Vinet odlas i norra Italien i Veneto regionen. Processen att framställa detta pärlande vin är speciell. Metoden kallas Charmant och innebär att vinet får jäsa i ståltankar under noggrant kontrollerade former. Temperaturen får inte stiga över 20 grader under jäsningsprocessen. Vinet måste sedan lagras i mellan ett och ett halvt till två år innan det buteljeras. Prosecco finns som svagt bubblande, det kallas då för frizzante. När vinet har lite större kraftigare bubblor kallas det spumante.

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss