Löjromspizza

4 portioner 20 minuter Vitt vin

Underbart lyxigt och lättlagat tilltugg till mingelfesten. En löjromspizza är både vacker och välsmakande!

Pizza

  • 400 g pizzadeg surdeg
  • 1 dl crème fraîche naturell
  • 75 g parmesanost

Topping

  • 1 st röd lök
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 1 dl crème fraîche naturell
  • 80 g löjrom
  • 1 st citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm flingsalt
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
1. Värm ugnen till 225 grader.

Pizza:

2. Kavla ut pizzadegen till önskad form. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt.
3. Bred på creme fraiche och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.

Topping:

4. Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.

Servering:

5. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök. Toppa med klickar av creme fraiche och löjrom.
6. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.