Hummertaco i friterad wonton med forellrom

2 portioner 50 minuter Vitt vin

  • 1 Pandalus hummer
  • 1 liten vitlök
  • 1/2 chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • Några droppar tabasco
  • Saften av en 1/2 lime
  • 1 Salladslök finhackad
  • Salt och svartpeppar
  • Forellrom
  • Gyoza – dumplingsark finns fryst i välsorterade butiker
Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Börja med att halvera hummern och ta ut köttet, skär sedan hummerköttet i små bitar. Hacka koriandern (spara lite till topping) och skölj limen i vatten. Riv limeskal och pressa ut 1 msk saft och blanda tillsammans med hummer, koriander, majonnäs och gräslök. Krydda med tabasco, salt och peppar. Rör om och smaka av tills du tycker att smakerna sitter!

Dags för fritering! Mät upp 3 dl rapsolja i en mindre kastrull och hetta upp till 160 grader – tips är att använda termometer! Ta ett Gyoza-”blad” åt gången med en metalltång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva bladet i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (efter ca 15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Bladet skall bli format som ett tacoskal. Det går fort att fritera bladen och på bara ett par sekunder är dem krispiga & gyllene. När friteringen är klar, lägg de friterade skalen på ett hushållspapper och salta lite lätt. Fördela röran i skalen och garnera med forellrom och koriander. Smaklig måltid!

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.