Gratinerade ostron med pecorino

portioner minuter Vitt vin

Recept: | Foto:
Dela recept:

Ingredienser

För 6 portioner
  • 12 st ostron
  • 150 g pecorino, riven
  • 75 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1,5 klyftor vitlök
  • 3/4 krm chilipulver, en nypa
  • persilja, grovhackad
  • tabasco, valfri het sås, med lite bett i!

Gör så här

1. Öppna ostronen, låt spadet ligga kvar. Peta bort eventuella skalrester från kanterna.
2. Riv pecorino-osten på den grova sidan av rivjärnet.
3. Blanda ihop smöret med en pressad vitlöksklyfta.
4. Klicka på en teskedsstor smörklick på varje ostron.
5. Strö över ost.
6. Lägg ostronen i varm grillpanna på spisen och öka på värmen ordentligt. På sommaren läggs de med fördel på en glödhet utegrill.
7. När ostronvätskan har börjat bubbla är de klara för en omgång med brännaren. Osten ska bubbla.
8. Strö över med chilipulver och bladpersilja. Ät och njut!

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.