Våffla med skagenröra

4 portioner 35 minuter Bubbel

Skagenröra:

  • 500 gram räkor, skalade
  • 1 kruka dill, 4 msk hackad
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk citron, pressad
  • 2 msk röd lök, finhackad
  • 1 burk ishavsrom, röd eller gul
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Våffelsmet:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 0,5 tsk salt
Recept: tasteline.se | Foto: tasteline.se

Våfflor: Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret. Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten. Skagenröra: Spara lite av ingredienserna till garnering. Blanda räkor med dill, majonnäs, crème fraiche, citron, lök och rom. Smaka av med salt och peppar och toppa våfflorna med skagenröra. Servera på en gång och njut!

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.