• Recept
  • Fisk
  • Smörgåstårta med lax och kräftstjärtar

Smörgåstårta med lax och kräftstjärtar

8 portioner 60 minuter Vitt vin

Detta måste vara drottningen av smörgåstårtor! Krämig, maffig och vacker som attan. Låt gärna vila i kylen.

Ingredienser:
9 skiva landgångsbröd
Dekoreringscrème:
2 dl crème fraîche
1/2 dl majonnäs
Fyllning:
3 st ägg, hårdkokta
350 g kräftstjärtar, skalade (låt rinna av om de ligger i lag)
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 tsk pepparrot
1 st citron
1 dl dill, hackad
salt
svartpeppar
Garnering:
200 g kallrökt lax
citron
dill
salladsblad

Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Gör så här:
Lägg ut 3 brödskivor på en bricka eller fat. Skär ut en rundel med en tallrik som mall. Gör samma sak med de övriga bröden, så att du har tre runda bottnar. Hacka ägg och kräftstjärtar. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, citronsaft- och skal samt dill. Blanda i ägg och kräftor och smaksätt med salt och peppar. Bred ut hälften av kräftblandningen på första rundeln. Lägg nästa rundel över och bred ut resten av kräftblandningen. Lägg på den sista rundeln. Blanda till garneringskrämen och bred ut över tårtan. Plasta in och kyl i några timmar, gärna över natten. Före servering, garnera tårtan med lax, citron, dill och salladsblad.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.