Lär dig mer om vin med oss

I fyra kortfilmer kommer du att få följa oss
från The Wine Room när vi fördjupar oss i olika vinområden,
vinstilar, druvsorter, smaker och mycket mer.

Se vår miniserie här

 

Fredagen den 10e november anordnade The Wine Room en vinprovning med Pongrácz i en elegant och avslappnad atmosfär på Ulfsunda Slott ! Vi fick möjligheten att prova flera av deras mousserande viner till en underhållande presentation om dem. Pongrácz viner är av hög kvalitet, med varierande smaker och eleganta bubblor. Provningsledaren guidade oss genom varje vin, förklarade dess egenskaper och gav oss tips på matparningar. Vi hade även möjlighet att ställa frågor och diskutera vinerna med andra deltagare.
Sammanfattningsvis var det en härlig kväll med goda viner, fin miljö och trevligt sällskap!

Det var en kväll fylld av lyxiga bubblor framställda enligt Méthode Cap Classique – Sydafrikas svar på Champagne! Du får bland annat chansen att prova nyheten Pongrácz Blanc de Blancs, ett bubbel gjort av 100% chardonnay. Alla viner från Pongrácz är framställda enligt Méthode Cap Classique. Méthode Cap Classique, även kallad MCC, innebär att man precis som i Champagne använder sig av traditionell metod genom en andra jäsning på flaska.

Håll er uppdaterade genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få info om nästa provning!

 

Venedig, Prosecco Hills och prosecco, finns det en bättre kombo?
I slutet av maj 2022 besökte The Wine Room Venedig och Astoria Wines tillsammans med några utvalda profiler och vinnare från den Instagram-tävling vi anordnade tillsammans.

Astoria Wines i Prosecco Hills, beläget i den pittoreska regionen i norra Italien, är känt för sina oöverträffade viner som har en sublim balans mellan elegans och komplexitet. Det är inte bara deras viner som gör Astoria Wines sällsynta och värda att utforska, utan även deras fantastiska historia och hängivelse till vinframställning.

Först och främst är det omöjligt att tala om Astoria Wines utan att nämna den magiska plats där allt började – Prosecco Hills. Denna region, som erkändes som ett världsarv av UNESCO 2019, är hem till den berömda Prosecco-druvan och är känt för sina imponerande vingårdar och hisnande landskap. Astoria Wines har varit skickligt och lidelsefullt involverade i vinframställningen här sedan 1987 och har blivit en välrenommerad spelare i vinindustrin.

Astoria Wines är särskilt känt för sitt utbud av Prosecco-viner. Deras tillverkning är en studie i perfektion, där traditioner och modern vetenskap samverkar för att skapa exceptionellt kvalitativa och smakfulla mousserande viner. Med elegans och lekfullhet i varje osar varje flaska Prosecco från Astoria Wines en upplevelse. De kombinerar smaker av frukt, blommor och nötter i en välbalanserad harmoni, som omfamnar smaklökarna och frigör en symfoni av njutning.

Men det är inte bara deras mousserande vin som gör Astoria Wines speciella. Deras rött och vitt vin är också värda att utforska. De erbjuder ett brett sortiment av olika druvsorter, från den fruktiga Pinot Grigio till den djärva Cabernet Sauvignon. Varje vin bär kärnan av Prosecco Hills i sig, med noter av regionens karaktär och en förmåga att ta dig med på en resa genom det böljande landskapet, de vackra kullarna och de frodiga vingårdarna.

Astoria Wines engagemang för exceptionell vinframställning slutar inte vid deras produkter. De strävar efter hållbarhet och miljövänliga metoder för att ge liv till sina vingårdar och skydda Prosecco Hills. Deras odlingar är noggrant vårdade för att bevara regionens naturliga skönhet och rikedom för kommande generationer.

Om du söker en oförglömlig vinupplevelse är Astoria Wines i Prosecco Hills svaret. Deras viner bär inte bara enastående smaker, utan även en historia och passion som går bortom det vanliga. Så ta ett glas av deras mousserande, röda eller vita vin och låt dig hänföras av Astoria Wines fängslande värld av vinframställning.

Vi fick även uppleva Venedigs fantastiska artitektur och mat, vilken häftig stad! Detta var en mycket rolig upplevelse för alla, och vi hoppas att vi snart kan anordna en liknande tävling – för detta vill vi göra om!

TISDAG 8/11 2022

VINPROVNING FINE & RARE

Exklusiv vinprovning med viner från prestigeproducent Viña Tondonia! Välkommen på fyrarättersmiddag och provning av viner från världsberömda Viña Tondonia. En unik möjlighet att prova vinerna innan de släpps i begränsad volym på Systembolagets tillfälliga sortiment. Begränsat antal biljetter släpps till provningen som kommer att hållas i Grodans bankettsal.

Läs mer och boka här

ONSDAG 15/6 2022

BUBBELMINGEL

Välkommen på ett härligt bubbel-mingel med oss på The Wine Room! Vi kommer att prova favoriterna ur vårt bubbel-sortiment som vi avnjuter tillsammans med lite tilltugg och andra trevligheter! Provningen kommer att hållas på vårt kontor i Värtahamnen på Hangövägen 20, det finns begränsat antal med platser och det är först till kvarn som gäller.

Läs mer och boka här

ONSDAG 1/12-2021

VINPROVNING MED VINER FRÅN RIBERA DEL DUERO

Från det spanska kvalitetsdistriktet Ribera del Duero finns det världskända vinhuset Fernandez Rivera som består av fyra egendomar. Onsdag den 1 december välkomnar vi vinklubbens medlemmar till en kväll med välgjorda spanska viner från dessa egendomar. Provningen hålls av vinhusets representant Jose Saez.

Läs mer och boka här

ONSDAG 24/11-2021

VINPROVNING MED VINER FRÅN SYDAFRIKA

Sydafrika är ett vinland som vi säger tillhör ”Nya Världen” men när det gäller vinodling så har man producerat viner där sedan 1600-talet. Med bra druvor av hög kvalitet, nytänkande och skicklighet skapar man viner som blivit väldigt populära världen över. Upptäck magiska Sydafrika genom en vinprovning där du får prova dig igenom viner från olika delar av landet och får höra berättelsen om vinernas historia och betydelse. Provningen hålls på engelska av representanten för de olika vingårdarna.

Läs mer och boka här

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.