Klubben för vinintresserade livsnjutare!

The Wine Room finns för dig och dina vänner. Här kan du slappna av, bli inspirerad och ha trevligt. Vi som driver klubben har många års erfarenhet av att välja ut viner och en stor passion för vinhantverket som vi gärna sprider till andra intresserade. Tycker du att det är kul med vin är du hjärtligt välkommen. Här bjuder vi på vintips, nyheter, recept och massor av annat som kan fördjupa ditt intresse.

Kalendarium 2021

ONSDAG 1/12-2021

VINPROVNING MED VINER FRÅN RIBERA DEL DUERO
Från det spanska kvalitetsdistriktet Ribera del Duero finns det världskända vinhuset Fernandez Rivera som består av fyra egendomar. Onsdag den 1 december välkomnar vi vinklubbens medlemmar till en kväll med välgjorda spanska viner från dessa egendomar. Provningen hålls av vinhusets representant Jose Saez.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

ONSDAG 24/11-2021

VINPROVNING MED VINER FRÅN SYDAFRIKA
Sydafrika är ett vinland som vi säger tillhör ”Nya Världen” men när det gäller vinodling så har man producerat viner där sedan 1600-talet. Med bra druvor av hög kvalitet, nytänkande och skicklighet skapar man viner som blivit väldigt populära världen över. Upptäck magiska Sydafrika genom en vinprovning där du får prova dig igenom viner från olika delar av landet och får höra berättelsen om vinernas historia och betydelse. Provningen hålls på engelska av representanten för de olika vingårdarna.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

MÅNDAG 8/11-2021

VINPROVNING MED VINER FRÅN LA RIOJA ALTA
Måndag den 8 november välkomnar vi vinklubbens medlemmar till en kväll med viner från världsberömda La Rioja Alta. Vi kommer prova ett vitt vin från Rias Baixas, som anses vara en av Spaniens främsta vitvinsregioner samt fyra röda viner från Spaniens i särklass mest kända och framgångsrika vindristrikt; Rioja. Provningen hålls av Jens Lindberg, vår egna Spanienexpert, även producenten kommer att finnas på plats.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

TISDAG 26/10-2021

CHAMPAGNEPROVNING
Spendera en tisdag i champagnens lyxiga värld och upplev en kväll med att prova 4 champagner från champagnehuset Champagne Charles Mignon. Tisdag den 26 oktober välkomnar vi vinklubbens medlemmar till en kväll med champagne, världens mest kända och tveklöst bästa mousserande vin. Provningen hålls av Guillaume Mignon, son till grundaren av champagnehuset Champagne Charles Mignon.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

TISDAG 5/10-2021

CAVAPROVNING
Äntligen är det dags igen! Välkommen till en härlig cava-provning den 5e oktober. Vi presenterar viner från Marques de la Concordia, ett av de stora spanska vinhusen med viner från de finaste regionerna i Spanien där cavorna tillverkas några mil utanför Barcelona. Provningen kommer att hållas i PS Matsalar,  vi kommer att prova sex olika cavor – ett unikt tillfälle att få prova en Cava Gran Reserva direkt från producentens vinkällare.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

Nyheter!

Din varukorg

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

Jag är under 25 år

Fråga oss