Klubben för vinintresserade livsnjutare!

The Wine Room finns för dig och dina vänner. Här kan du slappna av, bli inspirerad och ha trevligt. Vi som driver klubben har många års erfarenhet av att välja ut viner och en stor passion för vinhantverket som vi gärna sprider till andra intresserade. Tycker du att det är kul med vin är du hjärtligt välkommen. Här bjuder vi på vintips, nyheter, recept och massor av annat som kan fördjupa ditt intresse.

Varmt Välkommen till The Wine Room
Stockholm Food&Wine 2017

Vi är på mässan alla dagar där du har möjlighet att prata vin, prova vin och ta del av festligheterna. Kom till klubben och slappna av i baren. Testa våra nyheter och få tips till att upptäcka mer i vårt sortiment.

Du hittar oss i monter C14:28

Elegant och detaljrikt vin, Torraccia del Piantavigna 2005

Italien-Ghemme-149kr

”Ghemme ligger i Piemonte strax nordväst om Milano. Här har man länge gjort vin på druvan Nebbiolosom lokalt går under namnet spanna. I glaset ett perfekt moget, elegant och detaljrikt vin som överglänser regionskamraterna på Systembolagets barolohylla.” Recension Dagens Nyheter 4 juni 2017

Hitta Torraccia del Piantavign Ghemme här

Nyhet! Lillebror till Ghemme, Tre Confini 119kr

Ett vin från samma producent gjord på 100% Nebbiolo druva och lite lättare för plånboken finns from september månad tillgänglig hos Systembolaget.  Torraccia del Piantavigna, Tre Confini, 119kr

Vad är skillnaden mellan
Prosecco och Spumante?

Skillnaden är egentligen inte så stor! Båda vinerna är mousserande som får sin mousse(skum) genom en andra jäsning. Castelforte vinerna kommer från Veneto, Venetien och har vinstilen Spumante som är italienska ordet för mousserande vin. Det som särskiljer Prosecco är att den kommer ifrån ett bestämt geografiskt område för att kunna döpas till prosecco. En prosecco har också krav att bestå till minst av 95% på druvan Glera, där Castelforte Prosecco består av 100% Glera.

Nyheter!

Altos d