Lax- och räkceviche

portioner 40 minuter Vitt vin

Fantastiskt gott och så lätt i sommarvärmen!

  • SALMA Lax
  • Pandalus räkor
  • Lime
  • Vårlök
  • Mango
  • Liten vitlök
  • Avokado
  • Koriander
  • Röd chili
  • Gurka
  • Olivolja
  • salt och nymald svartpeppar
  • Gemsallad
Recept: | Foto:

Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. Finhacka chili och koriander, riv vitlöken och blanda ner i limejuicen. Skär Salma laxen i kuber, tina räkorna enligt påsens anvisningar och skala sedan räkorna. Ansa och strimla salladslöken. Skär gurka, mango och avokado i kuber och blanda ner allt i skålen, rör om och smaksätt med salt, nymald svartpeppar och olivolja.
Låt allt stå i kylen i ca 30min, servera cevichen i gemsallad med lime­klyftor och koriander.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.