Lax- och räkceviche
portioner
40 minuter
Vitt vin
Fantastiskt gott och så lätt i sommarvärmen!
- SALMA Lax
- Pandalus räkor
- Lime
- Vårlök
- Mango
- Liten vitlök
- Avokado
- Koriander
- Röd chili
- Gurka
- Olivolja
- salt och nymald svartpeppar
- Gemsallad
Recept:
|
Foto:
Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. Finhacka chili och koriander, riv vitlöken och blanda ner i limejuicen. Skär Salma laxen i kuber, tina räkorna enligt påsens anvisningar och skala sedan räkorna. Ansa och strimla salladslöken. Skär gurka, mango och avokado i kuber och blanda ner allt i skålen, rör om och smaksätt med salt, nymald svartpeppar och olivolja.
Låt allt stå i kylen i ca 30min, servera cevichen i gemsallad med limeklyftor och koriander.