Zonnebloem

Zonnebloem har en lång förankring som en av de ledande vinproducenterna i Sydafrika med anor som går tillbaka till 1700-talet. Vinproducenten har genom åren skaffat sig ett renommé som säger att Zonnebloem med stolthet har bevarat traditionen att producera viner av hög kvalitet.

Vinerna har under åren blivit allt bättre och precis som förr i tiden tillåts varje vin på Zonnebloem att utvecklas under den tid som behövs för att högsta kvalitet ska uppnås. Det gäller allt från vinodling, druvor till vinifiering. Allt för att framställa generösa viner med aromer som visar den specifika druvans karaktäristiska egenskaper. Zonnebloems viner är tilltalande, stilen elegant, dem har mjuk angenäm smak och de röda vinerna är gjorda för att utvecklas och hålla mellan fem till tio år. Elize Coetze är cellarmaster, Bonny rödvinsmakare och John November är vitvinsmakare.

I generationer har vi skapat viner utifrån våra vinmakares skicklighet, engagemang och tålamod. Historien kan spåras tillbaka till 1692, när Willem van der Merwe beviljades landet av Simon van der Stel. Gården som senare skulle bli Zonnebloem etablerades först i Simondium nära Paarl. År 1856 delade Petrus Jacobus Malherbe landet mellan sina två söner, Daniël Francois och Willem Andries. Willem Andries del heter Zonnebloem, som betyder ”solros”, och det första Zonnebloemvinet tappades 1892.

År 1893 köpte Frederik Furter gården, men dog tragiskt 1940. Hans 21-åriga dotter, Marie Furter, tog över Zonnebloem som en av de första kvinnliga vinmakarna i Sydafrika. Marie dominerade den sydafrikanska tävlingen Cape Wine Show och vann tre troféer under de kommande tre åren. År 1943 bytte gården ägare igen och överläts till Maries svärson John De Villiers och deras släktvapen ”The Hand that Works” (”Den fungerande handen”) blev ikonen för Zonnebloem. John De Villiers fortsatte att vinna både lokala och internationella priser för vinet och år 1947 valdes deras Cabernet Sauvignon ut för det officiella besöket av den brittiska kungafamiljen.

År 1963 togs vinproduktion över av Stellenbosch Farmers Winery, som senare blev Distell. Moderna metoder och tekniker användes för att ta Zonnebloem till nya höjder, vilket de lyckades med och varumärkena hyllas än i dag. Zonnebloem får alla sina druvor från Stellenbosch. Stellenbosch är en spännande, multidimensionell och mångfacetterad stad med olika jordmån och lägen och med mikroklimat som ofta skiljer sig dramatiskt åt. Vi gör viner av druvor från respektive område för att behålla varje vins individualitet. Det ger oss byggstenarna för att kunna göra särpräglade viner som är fulla av liv.

Zonnebloem köper frukt från hela Stellenbosch och vi arbetar med jordbrukare vars samarbete med oss går tillbaka flera generationer. Dessa vingårdar har blivit en del av varumärkets DNA. Vi vet vad var och en kan producera och tillsammans, som ett team, fortsätter vi att samla nya idéer för att kunna fortsätta att utvecklas. Det är allmänt känt att Stellenbosch producerar enastående röda viner, men vi får även bra resultat från regionen med vita druvor. Med sin sofistikerade canopy-hantering kan man få ett varierat uttryck av smak. Ett Zonnebloemvin kan produceras från så många som 70 olika tankar eller fat.

Grundat: 1692

Distrikt: Stellenbosch

Hemsidawww.Zonnebloem.co.za

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.