Domaine Jean-Claude Chatelain

En verklig familjetillverkare där nuvarande ägaren Jean-Claude är elfte genrationen sedan starten 1630! Han tog över ansvaret år 1966. Under hans dynamiska ledning har arealen utökats mycket, ett helt nytt modernt winery har uppförts och detta är ett av hela Loiredalens mest sofistikerade rent tekniskt. Anseendemässigt anses Chattelain vara en av distriktets absoluta kronjuveler och vi tycker rent av att de kanske är helt i topp i Pouilly Fumé.

Man är lokaliserade i byn Les Berthiers strax norr om Pouilly-sur-Loire. Man äger i dag vinlotter runt omkring i hela distriktet så att man kan bygga en verklig komplexitet här.

Vår Les Chailloux Silex kommer från jordar dominerade av flinta vilket märks i en mycket påtaglig och tydlig flitig stenrökighet. Stockarna är över 20 år gamla.

Varför arbetar vi med denna producent?: Denna producent ingår i Europvinkonceptet, så det är självklart att vi vill representera denna producent. Vårt verkliga problem har bara varit vad vi skulle välja, för alla deras viner är helt enkelt lysande. Jag lovar att ni inte kan hitta ett mera typiskt Pouilly Fumévin överhuvudtaget, frasigt, rökigt och läckert. Vi älskar bara dessa viner.

Grundat: 1630

Distrikt: Puilly Fumé

Vingårdsareal: 28 ha

Egen produktion: 80%

Produktionsvolym: 150 000 buteljer per år

Exportandel: 87%

Vinmärke: Vincent och Jean-Claude Chatelain

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.