Bouvet-Ladubay

Lotta kommer från Krokek strax utanför Kolmården och I Cuchevelle mötte hon den unge vinproducenten Patrice Monmosseau. Resten är historia, De fick en dotter Juliette Monmosseau som nu sköter vinföretagets försäljning. Varje sommar tillbringar de en dryg månad i sitt sommarhus i jus Krokek. Det är en undrbar familj och även om de lever och verkar i Frankrike är Sverige deras andra land.

Företaget ligger i sen berömda staden Saumur även vida berömd i rid och hästkretsar för en av världens mest berömda ridskolor. Här har man brutit kalksten till otaliga byggnader och monument runt om i Frankrike och år 1025 kom munkarna av Saint Florent hit och startade bygga sitt kloster »La Belle dÁnjou» som stod klar 1040. I dag är det i klostrets kalkbrott djupt nere i berget Bouvet-Ladoubay lagrar och tillverkar sina viner idag. Bland annat innehåller deras källare en underjordisk »katedral» som man använder till konstutställning.Sten slutade man bryta i Saumur i slutet på artonhundratalet.

Företaget grundades år 1851. Arkitekten Etienne Bouvet ritade och byggde de spektakulära byggnaderna och gifte sig med Mademoiselle Ladouaby. De gav sig även in i vinbranchen och var störst på Brut produkion i slutet på 1800 talet.
År 1932 sålde familjen Bouvet-Ladoubay till J.M. Monmosseau och det var farfar till Patrice Monmosseau som gjorde det.År 1974 sålde Monmosseau till Champagnehuset Taittinger som ännu äger firman.

Varför arbetar vi med denna producent? Britt och Janåke har känt Patrice och Lotta Monmosseau sedan mitten av åttiotalet och så producerar Bouvet-Ladoubay enligt vår mening de bästa mousserade vinerna i Loiredalen. Alltid krispigt rena och fräscha.

Grundat: 1971

Distrikt: Saumur i Loire

Egen produktion: 100%

Vinmärke: Patrice Monmosseau

Hemsida: contact@bouvet-ladubay.fr

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.