Le Bonheur

Le Bonheur, som betyder lycka grundades under 1790-talet. Le Bonheur har långa traditioner och man handplockar alltid druvorna som sedan sorteras och väljs ut för vinframställningen. Man vill bara använda perfekta druvor. Noggrannheten ger hög kvalitet och har gjort Le Bonheurs viner mycket uppskattade i Sydafrika och internationellt och det är varför man regelbundet vinner prestigefulla utmärkelser i statusfyllda vintävlingar.

Egendomen är 164 hektar stor och belägen i sluttningarna till Klapmuts Hill i norra delen av Simonsberg Mountain strax norr om Stellenbosch. Vinet växer här på mellan 200 – 350 meters höjd.

Sedan 2014 är Lauren Behrens platschef och vinmakare. Lauren var tidigare assisterande vinmakare på Neethlingshof och tog över efter den legendariska vinmakaren Sakkie Kotze då han gick i pension. Vinerna är eleganta och aldrig överekade och de har lite av en europeisk stil något Zakkie värnade om och hans argument var ”If the best French Chateau take the trouble to sort their grapes, so can we”. Lauren har gjort vinerna sedan 2013 och dem är lika eleganta och rasiga nu så då.
Vinanläggningen är helt modern och är helägd av LUSAN och ingår i Cape Legends.

Grundat: 1790

Distrikt: Stellenbosch

Vingårdsareal: 163 ha totalt varav ca 60 ha är planterade, 64% rött och 36% vitt.

Egen produktion: 100%

Produktionsvolym: 225 000 liter

Exportandel: 30%

Hemsida: www.lebonheur.co.za

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.