Leon Beyer

Den lilla staden Egusheim är den torraste orten i hela Frankrike. Här är de skyddande bergen i Vogeserna som allra högst så området ligger i regnskugga, man får i genomsnitt bara 400 ml regn per år och just här hittar vi firman Lèon Beyer. Familjen har odlat och tillverkat vin här oavbrutet sedan 1580 även om firman grundades senare. Man är oerhört fokuserad på att leverera vin till toppgastronomin och har sina viner listade på alla toppkrogar i Frankrike. Ägare och vinmakare idag är Marc Beyer.

Attityden till Alsaces Grand Cru system är mycket negativ eftersom man menar att det sänker kvaliteten i stället för tvärtom därför att beteckningen missbrukas. Grand Cru lägenas arealer har ofta tiodubblats för att utnyttja de berömda lägena och därmed har kvalitesnivåerna sänkts dramatiskt.

Lèon Beyers Produktionsfilosofi indelas i följande serie;

* Druvsortsbetecknade basviner
* Druvsortsbetecknade Reserv viner
* Riesling Ecaillers
* Serien Comte d’Eguisheim (som motsvarar och kommer från Grand Cru lägen)
* Vendagne tardive
* Selection Graines Nobles
* Röda Pinot Noirviner (10% av produktionen vilket är mycket i Alsace)

Ägaren och vinmakaren Marc Beyer är en levande garant för att vinerna är torra naturligtvis inte för serierna Vendagne Tardive och Selection Graines Nobles. Samt att vinerna är riktigt långlivade. Firman genomgår en generationsväxling nu när Marcs son Jean tar över allt mera.

Varför arbetar vi med denna producent?
Ett an Alsacedistriktets mest ansedda företag och föregångaren för riktigt torra viner och distriktets kanske främsta topprestaurang leverantör. Vi har arbetat med Beyer redan under Premium Wines tiden och är väldigt stolta över att få representera våra vänner på denna anrika producent igen.

Grundat: 1867

Distrikt: Alsace

Vingårdsareal: 20 hektar + druvor från 50 hektar kontrakterade odlare

Egen produktion:
30 %

Produktionsvolym: 720 000 flaskor

Exportandel:
80%

Vinmärke: Marc Beyer och Yann Beyer

Hemsida: www.leonbeyer.fr

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.