Cielo e Terra

CIELO E TERRA S.p.A. ligger i Montorso Vicentino öster om Verona och grundades 1908. Idag drivs företaget av Luca och Pierpaolo Cielo. Under deras ledning har företaget stärks genom en union mellan familjen Cielo och mer än 2000 vinproducenter i Colli Berici. Familjen Cielos traditioner och den erfarenhet som alla vinproducenter erhållit, har gjort att kvaliteten höjts och man har även kunnat rikta sig till utländska marknader.

De starka banden mellan jorden och familjen Cielo började i dalen ”Valle del Chiampo” och ”Casa Defrà Estate” med den modesta familjevingården runtom. Man började göra vin och affärerna gick bra så familjen expanderade i dalarna runt omkring.

Under 1930-talet tog sonen Pietro Cielo över. Pietro var väldigt engagerad och kände att han ville fortsätta med familjetraditionerna men han engagerade sig också för sociala frågor.
År 1962 expanderade vinodlingarna och med det även produktionen tack vare Pietro och hans tre bröder. Deras entusiasm ledde till etableringen av en vinanläggning på egendomen och man expanderade på den nationella marknaden. Hursomhelst stod det snart klart att den relativt ”lilla” avkastningen inte var tillräcklig för att tillfredsställa marknadens efterfrågan så ”Cielo” började köpa vin på bulk som de sedan processade och buteljerade. Vid millenniumskiftet var det dags för den fjärde generationen att ta över, Luca och Pierpaolo Cielo, som idag driver företaget.

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.