Clos Figueras

Clos Figueras har en spektakulär vingård, med den klassiska ”llicorella” -jorden, precis norr om den berömda staden Gratallops, med utsikt över floden Valley Montsant.

Fastigheten köptes i oktober 1997 av Charlotte och Christopher Cannan på rekommendation av Réné Barbier, ägare av den berömda Clos Mogador-gården och grundare av ”new wave” -rörelsen i Priorat under slutet av 1980-talet. Det första köpet av 10 hektar övergivna terrasser följdes av ett nytt förvärv år 2000 som slutförde 18 hektar godset.

Den ursprungliga vingården inkluderade en liten tomt med gamla Carignan och Grenache vinstockar. Detta avslutades 1998 med planteringar av mer Grenache, Syrah och en liten mängd Cabernet Sauvignon, Mourvedre och Viognier. Med det nya förvärvet 2000 kom 2500 gamla vinstockar Grenache och Carignan, mer än 60 år gamla. Fler vinstockar planterades 2001 inklusive några Grenache Blanc, Chenin Blanc och Touriga Nacional.

Den vidsträckta utsikten från gården över Ebro-dalen och bergen bortom är spektakulär. Bakom vävstolar den emblemiska Montsant-bergskedjan och den berömda ”Hermita” -kullen och vingården. Genom att vara öppen för Ebro-dalen gynnas godset av de svala vindarna som kommer upp från Medelhavet, vilket bromsar druvmognaden och har en enorm fördel för kvaliteten och stilen på de producerade vinerna.

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.