Bodegas Tradicion

Bodegas Tradicion daterar tillbaka till 1998, alltså en ganska så ung vinfirma, men tanken bakom projektet är att återskapa något som vi håller på att gå miste om, nämligen gammal sherry, eller egentligen; som den en gång var.

Man har köpt en gammal 1800-tals fastighet mitt i historiska centrum av Jerez de la Frontera. Fastigheten, som har varit en sherry firma en gång i tiden, har totalrenoverats. Vidare har firman köpt in 1 000 amerikanska ek fat vilka nu ligger i källaren fyllda med fem olika typer av sherry; Fino, Amontillado, Paolo Cortado, Oloroso och den söta Pedro Ximenez. Vidare producerar man även en Cream och årgångsbetecknad Oloroso, men här finns även en Brandy de Jerez Solera Gran Reserva.

Bodegas Tradicion har för närvarande den äldsta stocken av gammal sherry i hela världen. Beroende på ålder så får man den klassificerad av Spanska vinmyndigheten som gör flera analyser och tester innan man får kvalitets klassen för över 20 år gammal sherry VOS – vinum optimum signatum – väldigt gammal sherry eller för över 30 år gammal sherry VOSR – vinum optimum rare signatum – väldigt gammal unik sherry. Extremt liten produktion med endast 1 500-5 000 flaskor/år av varje sherry typ, av de årgångsbetecknade Oloroso finns endast ca 240 flaskor av vardera typ.

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.