Domaine de Calet

Vingården ligger i södra Rhonedalen vid porten till Camargue i det soliga gränslandet mellan Provence och Languedoc – Roussillon. Här finns alla förutsättningar för att göra enastående viner: geografiskt läge, klimat och jordmån.

Vinstockarnas rötter letar sig djupt ned genom en jord bestående av ockrafärgade kullerstenar vilka fungerar som mottagare av solens värmande strålar. De har polerats runda av floden Rhône som fört dem hit enda från Alperna. Enligt traditionen har namnet Domaine de Calet har sitt ursprung från ordet ”Galet” som just betyder kullersten.

Av respekt för vår natur har de idag återgått till ett mer traditionellt jordbruk. Man plöjer, sår gräs mellan vinraderna och bevarar en del av den naturliga faunan. Under det dagliga arbetet i odlingarna med tex. tuktning och vildskottsgallring, upptäcker man varje stocks förmåga och behov. Nya metoder så som biodynamisk skadedjursbekämpning, gör att balans och harmoni i vår omgivning bevaras och det skyddar det naturliga djurbeståndet.

En ständig strävan att uppnå bästa möjliga förhållanden i vinkällaren är ett mål i sig. Strikt hygien under hela vinifikationen och lagringsprocessen garanterar naturligare viner. Det magiska samspelet mellan vinbonden och den jord han brukar möjliggör välbalanserade viner med en personlig och varm karaktär. Ett vin föds av arbete men framförallt av passion och engagemang.

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.