Château Barréjat

Château Barréjat ägs av Denis Capmartin och ligger precis utanför byn Maumusson i den norra delen av Madirans appellation, 40 kilometer norr om Pau i Frankrike. Vingårdarna ligger på väldränerade sluttningar runt om egendomen. Klimatet är gynnsamt och jämnar ut effekterna från Atlanten och Pyrenéernas inflytande så man får långa varma höstar där druvorna vanligtvis skördas i mitten av oktober under perfekta förhållanden.

Vingårdarna är 27 hektar stora och jordmånen består av sand och lera blandad med grus och små stenar, vilket gör att vattnet lätt avrinner. Den porösa jordmånen stimulerar vinstockens rötter att söka sig djupt ner i marken för att nå vattnet. Medelåldern på vinstockarna är hög och för Madiran har de en genomsnittlig ålder av 40 år. För prestigevinet Cuvée des Vieux Ceps används exceptionellt gamla stockar som har en ålder emellan 80- till 200 år!

Tannat var en av mycket få druvsorter som inte förstörders av Phylloxera. Familjen Capmartins har bevarat några sällsynta före phylloxera exemplar och förökar vinstockarna genom avläggare på traditionellt sätt.

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.