Herència Altés

År 2010 bestämde sig Nùria Altés för att köpa sin fars druvor och göra kvalitetsviner som skulle bära hans familjs namn så Herència Altés skapades. 2013 hade vinerna blivit så framgångsrika så man investerade i sin första vingård, La Serra samt den lilla vingården Batea.
Med den erfarne vinmakare Claude Gros, från Frankrike, har man experimenterat vilka olika material och tekniker för vad som fungerade bäst med vingårdarnas fantastiska Garnacha druvor.
Förutom de enskilda vingårdarna La Serra Blanc & La Serra Negre så investerade man år 2015 i Grau och Chalamera. Innehavet är idag ca 60 hektar vingårdar vara många har gamla vinrankor och odlas enligt ekologiska metoder.

På Herència Altés arbetar man nära djur och natur med ett miljöprojektet där syftet är att återställa landskapet och bevara den biologiska mångfalden. I de områden som ligger närmast vingårdarna har användbar fauna förbättrats, som en möjlig bekämpning av skadedjur och sjukdomar i vinstockarna., vilket bidrar till ekologisk vinodling. Detta har gjorts genom att placera lådor för fåglar och skyddshus för fladdermus, de livnär sig på insekter och hjälper till att hålla insekterna borta från vinstockarna. Man satsar även på bevaring av en art av högt biologiskt värde, den vita ugglan ”Tyto Alba” (tornugglan). Parallellt med detta har en första årlig inventering av fjärilar och vildflora utförts som en möjlig representativ biologisk indikator på vingårdens biologiska mångfald. Alla vingårdar på Herència Altés är ekologiska, man använder sig av solenergi och återanvändning av regnvatten. Allt för en hållbar vinproduktion med så liten miljöpåverkan som möjligt.

Denna producenten har verkligen påbörjat sin resa att bli en premiumproducent med äkta viner från Terra Alta.

Producentens viner

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.