Utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, choklad, dill, korinter, nötter och pomerans. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
Lat 42 Reserva är gjort av 100% tempranillo från vingårdar som ligger på en höjd av 500-600 meter över havet. Vinstockarna är planterade i kalkhaltig lerjord och för att vinet ska uppnå perfekt balans och komplexitet har det lagrats två år i amerikanska 225 liters ekfat.
Den 10 juli 1890 grundades Sociedad Vinicola de La Rioja Alta av familjerna; Ardanza y Sanchez, Garcia Cid y Gárate, Prado y Lablanca, Puig de la Bellacas y Herrán och Lacort Tapia. Dessa 5 familjer gick samman i sin gemensamma dröm att producera viner av högsta möjliga kvalitet i Rioja. Man lyckades mycket bra och omgående erhöll man fina internationella priser. Idag räknas La Rioja Alta till en av världens främsta vinproducenter internationellt sett.
På La Rioja Alta är man övertygad om att komplexa och tidlösa viner skapas i vingården. Producenten förfogar över mer än 400 hektar vingårdar i de bästa lägena i DOCa Rioja. Tempranillo dominerar ögorna men man odlar även mer lokala sorter såsom graciano, garnacha och mazuelo för att ge ytterligare karaktär till sina viner.