Ett medelfylligt, friskt vin i en fruktig stil med inslag av vinbÀr, russin och en liten jordighet. RejÀl smak med aningen tanniner, elegans och ett lÄngt avslut.
Druvor: Merlot, Cabernet Sauvignon
Sockerhalt: 2 g/l
Syrlighet: 3,6 g/l
Ett rött vin frÄn Edward Blom, gastronom och kulturhistoriker. NÀr Edward skulle forma sitt första röda vin sÄ var Frankrike hans första val. Inget slÄr fransk gastronomi! Under hans resor inom gastronomin sÄ upptÀckte han en dag vinerna frÄn Bergerac. Distriktet ligger rakt vÀster om Bordeaux i sydvÀstra Frankrike och i distriktet anvÀnder man sig av samma druvor som i Bordeaux sÄ stilen blir densamma. I Edwards sökande efter en producent som kunde hjÀlpa honom att ta fram ett vin som bÄde passar smak och plÄnbok fann han ett kooperativ inom Couleur dŽAquitaine gruppen. Producenten Àr Cave Coop Les Vigneron de SigoulÚs som ligger i en by strax söder om Bergerac. HÀr har Edward skapat ett vin som inte bara faller i hans smak utan Àven passar till en hel del gott att Àta samt att prislappan stannade under 100-lappen vilket var en av förutsÀttningarna frÄn hans sida. Till sist sÄ avslutar han med att hoppas att du som kund och dina vÀnner ska uppskatta hans vin lika mycket som han sjÀlv gör. Vindruvorna plockas delvis maskinellt och delvis för hand. VÀl framme selekteras druvorna pÄ sorteringsband varefter en lÀtt pressning med pneumatisk press sker. Vinet fÄr sedan jÀsa i stÄltank under temperaturkontrollerade former. Vinet vilar sedan en tid pÄ stÄltank innan det buteljeras.