Ett medelfylligt, friskt vin i en fruktig stil med inslag av vinbär, russin och en liten jordighet. Rejäl smak med aningen tanniner, elegans och ett långt avslut.
Druvor: Merlot, Cabernet Sauvignon
Sockerhalt: 2 g/l
Syrlighet: 3,6 g/l
Ett rött vin från Edward Blom, gastronom och kulturhistoriker. När Edward skulle forma sitt första röda vin så var Frankrike hans första val. Inget slår fransk gastronomi! Under hans resor inom gastronomin så upptäckte han en dag vinerna från Bergerac. Distriktet ligger rakt väster om Bordeaux i sydvästra Frankrike och i distriktet använder man sig av samma druvor som i Bordeaux så stilen blir densamma. I Edwards sökande efter en producent som kunde hjälpa honom att ta fram ett vin som både passar smak och plånbok fann han ett kooperativ inom Couleur d´Aquitaine gruppen. Producenten är Cave Coop Les Vigneron de Sigoulès som ligger i en by strax söder om Bergerac. Här har Edward skapat ett vin som inte bara faller i hans smak utan även passar till en hel del gott att äta samt att prislappan stannade under 100-lappen vilket var en av förutsättningarna från hans sida. Till sist så avslutar han med att hoppas att du som kund och dina vänner ska uppskatta hans vin lika mycket som han själv gör. Vindruvorna plockas delvis maskinellt och delvis för hand. Väl framme selekteras druvorna på sorteringsband varefter en lätt pressning med pneumatisk press sker. Vinet får sedan jäsa i ståltank under temperaturkontrollerade former. Vinet vilar sedan en tid på ståltank innan det buteljeras.