Fruktig, ungdomlig, något aromatisk smak med inslag av päron, vita vinbär, honungsmelon, färska örter, persika, fläder och lime.
Druvor: 45% királyleányka, 20% muscat ottonel, 15% olaszrizling, 8% furmint, 7% chardonnay och 5% sauvignon blanc.
Eger ligger i nordöstra Ungern och är kanske mest känt för sitt röda vin Egri Bikavér, som i folkmun kallas ‘tjurblod’. Egri Csillag betyder ‘Egers Stjärna’ och är en ursprungsbeteckning som gäller för vita viner. Appellationen kom till så sent som 2010 som ett svar på en ökad efterfrågan av lätta, aromatiska vita viner. Vinerna med denna beteckning ska vara gjorda till minst 50 procent av minst fyra druvsorter från Karpaterna som olaszrizling, hárslevelu, furmint, leanyka och királyleányka med flera. Detta vin består till 76% av Királyleányka, olaszriezling, hárslevelü och furmint. Vinerna delas vidare in i tre kvalitétsklasser – Classicus för de lätta, unga vinerna, Superior för mer komplexa fatlagrade viner och Grand Superior där druvorna ska komma från en enskild vingård och vinet ska ha lagrats en längre tid. Detta vin går under klassificeringen Classicus och druvorna kommer från producentens vingårdar i framförallt Eger och Ostoros.
Ostorosbor har varit verksam inom vinodling i cirka 50 år och försedde ursprungligen det statliga vineriet Hungarovin med druvor. När regimen i Ungern föll började man buteljera vin under egen etikett och företaget är idag familjeägt och 2015 tog Gergo Soltész över driften. Egendomen omfattar cirka 160 hektar egna vingårdar men man hyr även ytterligare cirka 100 hektar samt har kontrakt med små odlare som totalt förfogar över 400-500 hektar vinodlingar. Vinmakare är András Radácsi och Károly Adomovich.