Ett fruktigt, sött vin med balanserad syra. Här finns inslag av aprikos, honung och mogna frukter. Eftersmaken är rund och lite krämig.
50 %Furmint 30% Hárslevelü, 15 % Zéte 5% Moscat
Sockerhalt: 117 g/l
Syrlighet: 9 g/l
Selekterar hela klasar där 70-80 % är botrytisangripna. Man tar sedan bort stjälkarna och dåliga druvor på selekteringsbordet på vingården. Macererar vid 8-10 på natten och sedan pressar man vinet på morgonen. Överdragning till tank i tanken är det sex grader. 90 % kan sedan användas 10 % är för mycket fernol i.Jäsning i 30 dagar på ungerska ekfat, sedan 5 månaders lagring på nya ungerska ekfat. Gott att äta till detta vin är efterrätter av den halvsöta modellen, som exempelvis frukt med söt grädde till. Även ost som inte är för stark med mediumsälta.