Duka upp för Cava-brunch!
Hylla de spanska kvalitetsbubblorna som görs på traditionellt vis genom en andra jäsning på flaskan. Cava finns både som vitt mousserande vin samt bubblande rosé. Duka upp för en härlig brunch med både bubbel och vårfräscha smårätter, ha gärna med både något matigare och sött på bordet – glöm inte dekorationer såsom blommor och tygservetter. Nedan tipsar vi om Cava i olika stilar och prisklasser för din dag och några goda recept att duka ditt bord med.

Marques de Monistrol Brut

Art.nr 7710, 11,5%, 750 ml

Prissänkt! Sprudlande härlig cava nu med nytt utseende och bättre pris. Marques de Monistrol Brut är ett friskt, ursprungstypiskt mousserande vin med inslag av gröna äpplen, päron, honung och citrusskal. Ekologisk!

81 kr

Federico Paternina Banda Azul Brut

Art.nr 71275, 11,5%, 750 ml

Prisbelönt årgångscava – nu ekologisk! Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, kex, krusbär, mineral och lime.

101 kr


Marques de Monistrol Rosé

Art.nr 7415, 11,5%, 750 ml

Ekologisk rosa cava med härlig somrig design. Smaken är fruktig med och inslag av jordgubbar, kex, hallon, nougat och blodapelsin.

91 kr


Berberana Gran Tradición Cava Semi-Seco

Art.nr 55014, 11%, 750 ml

Nyhet! Generöst fruktig Cava med ungdomlig smak, inslag av mango,lime, apelsinblom, krusbär och citrus. Finns i beställningssortimentet och beställs enkelt till din närmsta Systembolagsbutik.

69 kr

Tips för din dukning

Tema
Du kan välja ett tema för din brunch, antingen utefter menyn, färger eller tillfälle. Dekorera ditt bord utefter det för att skapa en härlig stämning!

Färska blommor på bordet!
Färska blommor gör så stor skillnad i rummet, oavsett vad du kan få tag på. Duka upp med en stor bukett i mitten av bordet eller gör flera små och placera ut blommor i mindre vaser.

Dukning
Var inte rädd för att blanda olika sorters porslin, både tallrikar och dricksglas – det bidrar till en mer personlig känsla.


Skär upp färskt bröd, ringla över olivolja, lägg på mozzarella, delade tomater och färsk basilika, avsluta med salt och nymalen peppar.

Servera en fräsch vårsallad med salladsmix, babyplommontomater, sugarsnaps, melon och smula sedan över fetaost.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.