Vinet är gjort av förstklassiga tempranillodruvor som ger en stor koncentration i både doft och smak. Lagringen sker på amerikanska ekfat under 18 månader vilket ger en läckert kryddig fatkaraktär, här finns även inslag av mörka bär, örter, lakrits och plommon. Tanninerna är mjukt inbäddade med en fin balanserad fruktsyra.
Condado de Haza kommer från topproducenten Alejandro Fernandes i Ribera del Duero. Årgång 2015 anses vara ett toppårgång i Ribera del Duero vilket gör att vinerna är av mycket hög kvalitet. Jäsning och skalmaceration sker i ståltankar under två veckor vid ca 28°C. Vinet lagrades därefter på amerikanska ekfat i 18 månader. Condado de Haza är njutbart redan nu men kan lagras ytterligare många år om så önskas för ett mer utvecklat vin.
Över en enda natt blev den enkla vinbonden Alejandro världsberömd! Alejandro Fernandez är en av vinvärldens stora pionjärer och har sedan tidig ålder gjort eget vin från egna små vingårdar. Hans stora dröm var att kunna etablera ett vineri där han kunde framställa stora viner och den drömmen gick i uppfyllelse 1972 då han registrerade sin första vingård. Genomslaget fick han när den kända vingurun från USA, Robert Parker, fick möjlighet att prova hans vin och skrev att vinet gott och väl kunde mäta sig med storheter som Château Pétrus och Château L´Evangile från Pomerol.