Ett torrt och friskt vin med inslag av gröna och gula äpplen, mineral, mango, honung, mineral, persika samt citrus.
Druvor: Furmint
Druvorna avstjälkades och musten jäste i temperaturkontrollerade jäststammar. Därefter fick vinet vila två till tre månader tillsammans med sin jästfällning. Jästfällningen rördes under tiden om vid ett par tillfällen.
SAUSKA ÉS TÁRSA
Sauska és Társa grundades av Krisztián Sauska år 2000. Egendomen omfattar 66 hektar aktiva vingårdar samt 40 hektar nyplanteringar. Ytterligare 60 hektar är planerade för etablering. Produktionen håller på att ställas om till ekologisk och kommer från och med 2025 vara certifierad. Sedan 2009 är Gábor Rakaczki vinmakare.
TOKAJ
Tokaj är ett av Unescos världsarv, det är vackert, vulkaniskt och framförallt görs det fantastiska viner här. Tack vare mängden utslocknade vulkaner i området har Tokaj en mycket komplex terroir; en jordmån som skapats av överliggande marina fossilkalk, lössjord och lera. Tokaj är mest känt för sina söta viner angripna av ädelröta (botrytis) men torra vita viner är det nya fokuset – där furmint står i centrum.