- 400 g tomat
-
1 msk pepparrot, riven
-
1/2 st citron(er), saften
-
2 tsk dijonsenap
-
1 msk kapris, finhackad
-
8 st cornichons, (små inlagda gurkor), finhackade
-
1/2 dl dill, finhackad
-
salt
-
svartpeppar
-
1 paket rågbröd
Dekoration
-
2 msk gurka, finhackad
-
1 msk gräslök, finhackad
1. Koka upp vatten i en kastrull.
2. Skär ett kryss på toppen av varje tomat. Doppa ner dem i vattnet i 30 sekunder och lägg sedan över dem i en skål med kallt vatten. Dra av skalet.
3. Halvera tomaterna och skrapa ur innanmätet.
4. Hacka fruktköttet fint. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
5. Ta ut rundlar av rågbröd med hjälp av ett kakmått. Lägg en fin hög med tomattartar på varje rundel och toppa med finhackad gurka och gräslök.