Välkomstskål – Mousserande viner

Starta julhelgen med att bubbla lite

Castelmondo Prosecco Extra Dry, Art.nr 73085, 89kr Hitta här
Federico Paternina Banda Azul CAVA, Art.nr 71275, 89kr Hitta här
Pongrácz Brut, Méthode Cap Classique, Art.nr 7628, 129kr Hitta här
Barton & Guestier Crémant de Bourgogne, Art.nr 7537, 139kr  Hitta här
Charles Mignon Champagne Brut, Art.nr 7719, 299kr, Hitta här

Dröm dig till Frankrike i helgen med guldbelönade Barton & Guestier Crémant de Bourgogne!
Barton & Guestier Crémant de Bourgogne är ett elegant vin med rikedom och enastående kvalitet. Det är tillverkat i Bourgogne, ett område som är känt för sin prestigefyllda vinproduktion. Bourgogne är beläget i östra Frankrike och erbjuder en unik kombination av klimat, jordmån och vinodlingstraditioner som gör att vinerna från området är oöverträffade. I likhet med de mousserande vinerna från Champagne genomgår vinet en sekundär jäsning på flaskan, vilket ger det sin mousserande karaktär. Resultatet är ett vin med fina bubblor, frisk syra och en härlig fruktighet.

En torr och fruktig crémant med en mycket frisk smak och inslag av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin.
75% pinot noir och 25% chardonnay750 ml – 12 % vol. – Art.nr 7537 – Sockerhalt 0,5 g/100ml 
139krWine Nordic Wine Challenge 2023 – Sveriges MEST prisvärda viner utnämnda av expertpanel bestående av vinkunniga journalister, utbildare och sommelierer.
GULD – Barton & Gustier Crémant de Bourgogne 

Upptäck champagnens magi i vintermörkret!
Exklusiv lansering – The Wine Room FINE & RARE
De Saint-Gall Champagne – TILLFÄLLIGT SORTIMENT

Kicka igång vintern med bubblande elegans – det är dags för champagne!
Det är ingen tvekan om att champagne är den perfekta drycken för att fira och sätta guldkant på vintermånaderna.
Med sin uppfriskande bubblighet och förföriska smak är den en ständig favorit bland vinälskare.
Säkra nyårschampagnen redan nu med De Saint-Gall!

De Saint-Gall Blanc de Blancs
Grand Cru Brut 2017

De Saint-Gall Blanc de Blancs Grand Cru Brut 2017 är en utsökt champagne som har skapats med omsorg och precision. Tillverkad enbart av de finaste chardonnay druvorna från grand cru vinodlingar i Champagne. Denna champagne erbjuder en elegant och sofistikerad upplevelse för dina sinnen. Inslag av mogna frukter så som äpplen och päron kombineras med subtila toner av nötter och bakverk. Efter en något längre mognadstid än traditionella champagner har de Saint-Gall Blanc de Blancs Grand Cru Brut  en förförisk krämighet och en balanserad syra som får varje smakupplevelse att vara minnesvärd.

Nyanserad, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, gula plommon, vit choklad, persika och grillad citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.

750 ml – 12.5 % vol. – Art.nr 92160
485:-

Orpale Blanc de Blancs
Grand Cru Brut 2012

Orpale Blanc de Blancs Grand Cru Brut 2012 är en champagne som verkligen representerar hantverket av exceptionell kvalitet och innovation. Denna champagne är en hyllning till den franska champagnens rika traditioner och elegans. Orpale är tillverkad uteslutande av de finaste chardonnay druvorna från vinrankor i de ädlaste grand cru vingårdarna i hela Champagne. Det som verkligen skiljer denna champagne åt är lagringen. Orpale har tillbringat hela åtta år på sin jästfällning, vilket ger den dess mångfacetterade karaktär och unika smak. Komplexa toner av citrusfrukter och vita blommor kombineras med en härlig mineralitet och en lång och generös eftersmak av brioche och mandel. Den här champagnen är en riktig ädelsten i champagnens värld!

Komplex, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, rostat bröd, mimosablommor, krusbär, fransk nougat och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till eleganta rätter av skaldjur eller fisk.

750 ml – 12.5 % vol. – Art.nr 92370
899:-

Vitt vin är en fantastisk följeslagare till några av julbordets olika rätter. Här tänker vi främst på hur vi kan matcha vinet mot de olika laxanrättningar som finns där och varför inte en tysk riesling till julskinkan?  Nedan får ni våra bästa tips!

PS. Att sätta vin till många av rätterna på det klassiska julbordet kan vara en stor utmaning. De olika sillinläggningarnas smakprofiler lämpar sig i regel inte för vin, men man kan försöka med vita viner där fruktigheten och en viss restsötma fungerar som en brygga.

Till lax och skaldjursrätter

Smakfulla förslag till de som föredrar vitt vin till julbordet, särskilt eleganta till gravade laxen och till skaldjurstårtan

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2022

Passar perfekt till julskinkan, lax och skaldjur!

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2022 är en tysk riesling som kommer från regionen Pfalz, som är belägen i sydvästra Tyskland. Detta område är känt för sina kvalitetsviner och har en lång tradition av vinodling. Reichsrat von Buhl Riesling Trocken är frisk och fruktig. Den har typiska smaker av citrusfrukter, gröna äpplen och persika. Vinet är torrt med en hög och markerad fruktsyra som matchar den feta laxen på ett förträffligt sätt.

Druvorna handplockas noggrant vid optimal mognad för att säkerställa bästa möjliga kvalitet.
Det är ett vin med hög kvalitet och en lång eftersmak som gör det till en riktig favorit bland vinälskare. Prova det idag och upptäck dess unika smaker och dofter!

EKO! Art.nr 72093 – 139kr
Sockerhalt <0,3 g/100ml

KÖP HÄR

Sancerre Domaine de la Villaudière

Passar utmärkt till skaldjuren!

Sancerre Domaine de la Villaudière är ett välkänt vin från Loiredalen i Frankrike. Det är producerat av familjen Reverdy, som har en lång tradition av vinproduktion i regionen.Vinet tillverkas huvudsakligen av Sauvignon Blanc-druvor som odlas i de kalkrika jordarna i Sancerre. Dessa jordar ger en speciell karaktär åt vinet och bidrar till dess komplexitet och friskhet.

Vinet är känt för sina aromatiska egenskaper. Ett torrt vin med fin friskhet och en elegant mineralkaraktär i den långa eftersmaken. Nyanserad, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, svartvinbärsblad, päron, krusbär och citron. Serveras som aperitif eller till syrliga getostar eller rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.

“Bästa Vita vinet i prisklassen 200-249kr
– Winenordic Challenge 2023

Art. nr 5338 – 750ml – 12.5 % vol.
Sockerhalt <0,3 g/100ml
219kr

KÖP HÄR

Zonnebleom Sauvignon Blanc

Passar utmärkt till den rökta laxen och julskinkan!

Ett friskt vin med en fyllig koncentration av tropisk frukt från populära Stellenbosch i Sydafrika! Druvorna skördas för hand då de nått den mognad som ger fylligare viner med mer tropiska inslag. Vinet har en delikat friskhet med koncentration av tropisk frukt samt gröna aromer som krusbär och fläder. Avslutningen är ganska lång och har god balans. Detta vin är en utmärkt följeslagare till skaldjur, fisk och grönsaksrätter. Dess fruktiga smaker och fräscha syra kompletterar dessa maträtter på bästa sätt.

Aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, passionsfrukt, honungsmelon, svartvinbärsblad och lime.  Zonnebloem Sauvignon Blanc är ett utmärkt val för alla som vill njuta av ett lätt och uppfriskande vitt vin.

Art. nr 2020 – 750ml – 13% vol.
Sockerhalt <0,3 g/100ml
89kr

KÖP HÄR

Till köttbullar, revbensspjällen och julskinkan

Rött vin till olika kötträtter på julbordet

Sveriges bäst prisade Rioja! Federico Paternina Rioja
– för 79:-

Banda Azul Crianza 2018, Spanien

Sveriges bäst prisade Rioja! Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kanel, plommon, mörk choklad och vanilj.

Rioja är i särklass Spaniens mest kända och framgångsrika vindistrikt. De röda vinerna dominerar och görs i regel av druvsorten tempranillo, en blå druva som ger balanserade viner lämpade för lång lagring. Traditionen att lagra sina viner på amerikanska eller franska ekfat ger viner som är direkt drickfärdiga när buteljen väl öppnas.

Federico Paternina Banda Azul är en så kallad ’Crianza’ vilket innebär att vinet har lagrats minst 12 månader på ekfat.

Art.nr 2954 – Vol. 13.5% – 750ml – Sockerhalt <0,3 g/100ml.
Hitta här

 

Castelmondo Valpolicella Ripasso Superiore 2019, 109kr

Ripassometoden innebär att man efter den första jäsningen blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På detta vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare smakrikedom och något högre alkoholhalt.

Castelmondo Ripasso är ett kryddigt och fruktigt vin med nyanserad doft och smak. Vinet har tydliga inslag av mörka körsbär, choklad, salvia och vanilj och en lång eftersmak.

Art.nr 73186 – Vol. 13.5% – 750ml – Sockerhalt <0,7 g/100ml

Hitta här


LAT 42 RESERVA
 är en hyllad och prisbelönt rioja från Spaniens främsta producent, La Rioja Alta. Utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, choklad, dill, korinter, nötter och pomerans. Lagrad 24 månader på ekfat.

🥇 5 av 5 i betyg  ”Bästa riojavinerna på Systembolaget enligt experten”  LAT 42 Rioja Reserva är en fatkryddig Rioja som är en favorit i många hem, och passar utmärkt till helgens ost- och charkbricka! – Allt om Mat 20231012

Art. nr 2043 – 14,5% – 750ml – Sockerhalt <0,3 g/100ml.
119:-
Hitta här

RIBERA 1 ONE presenterar en intensiv, mörkröd färg som symboliserar dess djupa och komplexa karaktär. Vid första doften slås man av mogna röda frukter och kryddor. Vinet har lagrats i åtta månader på franska ekfat om 225 liter, något som ytterligare bidrar till dess komplexitet och balans.

Smaken är intensiv och balanserad med tydliga toner av mörka körsbär, plommon och choklad som smälter samman. Låt det gärna luftas ett par timmar innan för att få en extra fin struktur och behaglig eftersmak.

Art.nr 3027 –  14,5 % vol. – 750 ml – Sockerhalt <0,3 g/100ml. 129:-
Hitta här

Sill, öl & nubbe – MERRY GROSS-MAS!

Grosshandlarens Premium Lager och Grosshandlarens Aquavit en hyllning till svenska traditioner och perfekt att bjuda på till olika sillsorter

GROSSHANDLARENS PREMIUM LAGER
Utsökt svensk premium lager

En mellanmörk lager är en utmärkt följeslagare till julens klassiska kalla rätter, ypperlig till sillunchen! Med sin balanserade smakprofil och friska toner av malt och en subtil humlearom, kompletterar Grosshandlarens som bäst de sälta och syrliga smakerna som ofta finns i dessa rätter. Dess rena och fräscha karaktär bidrar till att rensa smaklökarna,
vilket gör att man kan njuta av varje tugga till fullo!

En bärnstensfärgad lager med en maltig smak och inslag av knäckebröd, torkad frukt, honung samt apelsin.Denna öl är, som all annan lager, kalljäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Efter avslutad jäsning lagras ölet i flera veckor, även om denna process också har snabbats på av många bryggerier.

Art.nr 1564 – 500 ml – 5,7 % vol.

16:90kr + pant

Köp den här

Grosshandlarens Svensk Aquavit!
Nu finns också Grosshandlarens Aquavit att beställa, ett brännvin kryddat enligt konstens alla regler. Ett perfekt komplement till Grosshandlarens Premium Lager och en hyllning till svenska traditioner och svenska drycker. Utmärkt till julbordet!

Grosshandlarens Aquavit är tillverkad enligt traditionella metoder och med finess i varje droppe, är svensk aquavit erkänd för sin distinkta karaktär. Detta ekologiska brännvin har en smakpalett som innehåller anis, kummin, fänkål och pomerans som rundats av med en aning sherry. En väl kyld snaps av denna Grosshandlarens Aquavit kommer utan tvekan att sätta pricken över i:et till julens delikatesser. Den upplyftande smaken och de karaktäristiska kryddigheterna är en perfekt kontrast till
julskinkan och laxen!

Grosshandlarens Aquavit
Art.nr 59265 – 500ml – 40%

240kr

Köp den här

 

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.