Veganska julköttbullar

8 portioner 40 minuter Rött vin

Veganska köttbullar på formbar färs, enkelt och så gott! Vi har smaksatt våra julköttbullar med bland annat dijonsenap, kryddpeppar och persilja - riktigt gott till julmiddagen.

850 g sojafärs, tinad
1/2 st gul lök
1 msk olivolja
4 tsk dijonsenap
3 tsk grönsaksfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mald kryddpeppar
1/2 kruka färsk persilja, finhackad
1 msk olivolja
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Lägg den tinade färsen i en bunke.

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olja. Tillsätt stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt, peppar, kryddpeppar och finhackad persilja till färsen. Blanda om ordentligt och rulla bullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bullarna på medelhög värme runt om i ca 2-3 min så att de får fin färg. Sänk värmen och låt de steka klart i ca 10 min på låg värme. Servera på julbordet.
1 msk olivolja

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.