Julköttbullar med rostad lök

8 portioner 45 minuter Rött vin

Klassiska julköttbullar smaksätts ofta med kryddpeppar, våra köttbullar får en härlig ton av rostad lök - en riktigt fin kombination till dessa saftiga köttbullar.

1 kg blandfärs
1/2 kruka färsk persilja
1 dl vispgrädde
4 msk kalvfond
2 st äggulor
2 krm svartpeppar
150 g rostad lök
25 g mat- och baksmör

Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Lägg färsen i en bunke. Finhacka persiljan. Tillsätt persilja, grädde, fond, äggulor, svartpeppar, kryddpeppar och rostad lök till färsen. Blanda om och forma köttbullar.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna på hög värme tills de får en gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de steka klart på låg temperatur. Servera på julbordet.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.