Vad vore väl en nyårsafton utan
bubbel i glasen?

Starta det nya året på rätt sätt med våra bästa tips på nyårsbubbel! Oavsett om du föredrar champagne, prosecco, cava eller crémant, har vi sammanställt en lista med de mest prisvärda och smakfulla alternativen för att göra din nyårsafton extra speciell. Låt oss guida dig genom de olika stilarna och ge dig värdefulla rekommendationer för att matcha din smak och budget. Häng med oss när vi utforskar världen av mousserande drycker och hjälper dig hitta det perfekta bubblande sällskapet för att skåla in det nya året på allra bästa sätt!

 Federico Paternina Banda Azul Brut – Årgångscava!
Torr och mycket frisk cava, med små eleganta bubblor! 

Fruktig och mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, kex, krusbär, mineral och lime. Delikata bubblor som passar utmärkt till fördrink på nyår och speciellt till vegetariska rätter samt fisk och skaldjur!  Veganvänligt och EKO!

“Mest prisvärda cavan på bolaget!”
“Torrt och med små bubblor. Mycket gott!”
– Kundrecensioner, Vivino

Årgång 2021 – 750ml – 11.5% vol. – Art.nr 71275 – 89kr

KÖP HÄR

Castelmondo Prosecco Extra Dry

Castelmondo Prosecco Extra Dry kommer från de frodiga kullarna i Veneto-regionen i Italien, där den tillverkas med stor noggrannhet och passion. Resultatet är en ljuvlig och bubblande Prosecco av högsta kvalitet. Denna Extra Dry Prosecco har en mild och fruktig smak, med inslag av mogna äpplen, persikor och citrusfrukter. Den har en frisk syra som balanserar perfekt med en lätt sötma, vilket ger en förförande och elegant smakupplevelse. Även denna utmärkt till fördrink under nyårskvällen! Läskande Prosecco – frisk, fruktig, fräsch smak med inslag av persika, honungsmelon, fläder och lime

Enligt mig det godaste bubblet!! Har alltid ett par flaskor hemma.”
– Recension Vinguiden.se

750 ml – 11 % vol. – Art.nr 73085 – 89kr

KÖP HÄR

Vinnare i Nordic Wine Challenge 2023 –
Pongrácz Brut!

Smaken är fyllig och har en krämig, fin mousse med en viss brödighet som kulminerar i en ren och fruktig avslutning. Pongrácz Brut är framställd enligt de klassiska champagnedruvorna pinor noir (63%) och chardonnay (37%) Här finns inslag av äpplen, jäst, nötter och citrusfrukter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

“Utan tvekan det bästa jag druckit, solklar favorit.”
“Knastertorrt bubbel, friskt och fruktigt.”
 Kundrecensioner, Vivino

750 ml – 12% vol. – Art.nr 7628 – 129kr

KÖP HÄR

Pongrácz Blanc de Blancs Brut
– en favorit i många hus!

Blanc de Blancs betyder “vitt vin av vita” vilket innebär att vinet är gjort av enbart gröna druvor. När det står Blanc de Blancs på etiketten betyder det att vinet är gjort av enbart chardonnay.

Fyllig smak med en krämig och fin mousse, med en viss brödig ton som kulminerar i en ren och fruktig avslutning. Ett elegant, fruktigt och komplext vin med inslag av gröna äpplen, citrus, bröd och mineral. Serveras som aperitif eller smakrika rätter av fisk och skaldjur.

En mycket köpvärd Méthode Cap Classique.
–  Livets Goda av Niklas Jörgensen 2023-07-24

750ml – 12% vol. – Art.nr 58385 – 150kr

KÖP HÄR

Fyll glasen med Champagne Charles Mignon
Brut Premium Reserve på tolvslaget!

Charles Mignon Brut Premium Reserve är en ädel blend av noggrant utvalda druvor från Champagne-regionen i Frankrike. Vinet är tillverkat enligt den traditionella metoden, vilket innebär att den andra jäsningen sker på flaskan, vilket ger det dess typiska bubblor och komplexa smakprofil. Med sin ljusa guldfärg och otroligt fina bubblor, är Charles Mignon Brut Premium Reserve lika vacker att titta på som att smaka. Doften är inbjudande med fruktiga inslag av äpple och päron, samt subtila toner av rostat bröd och nötter.

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nougat och grapefrukt. Servera vinet väl kyld för att verkligen njuta av alla dess underbara smaknyanser!

“Betyg 8,0 (mycket bra Champagne)! Prisvärd!”
– Mousserande.se

750 ml – 12 % vol. – Art.nr 7719 – 299kr
Finns även i magnumflaska – 1500ml –  12 % vol. – Art.nr 7719 – 699kr

KÖP HÄR

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne – årets bästa Crémant!
Vinnare i Winenordic Challenge 2023

Barton & Guestier Crémant de Bourgogne är ett elegant vin med rikedom och enastående kvalitet. Det är tillverkat i Bourgogne, ett område som är känt för sin prestigefyllda vinproduktion. Bourgogne är beläget i östra Frankrike och erbjuder en unik kombination av klimat, jordmån och vinodlingstraditioner som gör att vinerna från området är oöverträffade. I likhet med de mousserande vinerna från Champagne genomgår vinet en sekundär jäsning på flaskan, vilket ger det sin mousserande karaktär. Resultatet är ett vin med fina bubblor, frisk syra och en härlig fruktighet.

En torr och fruktig crémant med en mycket frisk smak och inslag av gula äpplen, nougat, kex, mineral och apelsin.
75% pinot noir och 25% chardonnay

MER ÄN PRISVÄRT!
Mycket bra ungt, friskt mousserande vin med syrlig frukt och inslag av grapefrukt, äpple, blommor och mineraler.”
– Dina Viner Proffesional Edition, Issue 479

750 ml – 12 % vol. – Art.nr 7537 – 139kr

KÖP HÄR

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.