• Recept
  • Lamm
  • Lammracks med rosmarin, vitlök och citron

Lammracks med rosmarin, vitlök och citron

portioner 60 minuter Rött vin

  • Lammracks
  • Rosmarin
  • Vitlök
  • Citronsaft
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Finhacka rosmarinen, riv vitlöken och pressa i citronsaften. Tillsätt olivoljan och rör om. Gnid in köttet med salt och nymald svartpeppar från kvarnen. Bryn köttet runtom i smör & olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och nymald svartpeppar igen. Tag bort köttet från värmen och gnid in det med vitlök & rosmarinblandningen. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen på 150 grader. Lammet ska ha en innertemperatur mellan 50 – 60 grader beroende på hur rosa man vill ha det. Ta ut det från ugnen och linda in lammet i aluminiumfolie & låt vila i ca 10 minuter. Skär upp köttet, servera med potatis, chimichurri och sallad.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.