• Recept
  • Vit Sparris med halstrade pilgrimsmusslor, löjrom, brynt smör, parmesan och pinjenötter

Vit Sparris med halstrade pilgrimsmusslor, löjrom, brynt smör, parmesan och pinjenötter

portioner 35 minuter Vitt vin

500 g vit sparris
1 påse Pandalus pilgrimsmusslor, djupfrysta
som du tinar enligt förpackningen
1 burk Pandalus löjrom, tina enl förpackningen
1 Knippe Dill
1 Knippe gräslök
Parmesan
1 påse pinjenötter
Citronzest av 1 citron
75 g Svenskt smör
Flingsalt
Nymald svartpeppar

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Gör så här: Skala sparrisarna med en potatisskalare. Skär bort de nedersta 2 centimetrarna. Lägg dom i lättsaltat vatten med lite citronsaft och koka i 10 minuter. Ta upp sparrisen med tång och lägg den i iskallt vatten för att avstanna kokningen. Känn på sparrisen om den har svalnat. Låt sparrisen ligga och rinna av.

Rosta pinjenötterna och ställ åt sidan. Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Ta av från värmen och låt stå.

Finhacka gräslöken, spara dillen till att garnera med. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen i olja tills den fått fin färg. Lägg upp sparrisen på ett fat.

Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Halstra dem i en klick smör ca 1 minut per sida i en riktigt het stekpanna. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp musslorna snyggt på fatet med sparrisen, finhackad gräslök, klickar med löjrom, rostade pinjenötter, hyvlad parmesan. Avsluta med det brynta smöret, flingsalt, nymald svartpeppar, dill och citronzest.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.