Vegetarisk tantanmen ramen

4 portioner 30 minuter Vitt vin

En vegetarisk version av den japanska buljongsoppan tantanmen ramen. Soppan är full av godsaker såsom äggnudlar, smakrik sojafärs, salladslök och pak choi.

Färs

Buljong

Topping

Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Buljong

  • 1. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar. Riv och hacka gärna vitlök, ingefära och chili till färsen på samma gång och lägg åt sidan.
  • 2. Värm olja i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili på medelvärme under omrörning i ca 2 min.
  • 3. Tillsätt vatten, tahini, soja, risvinäger och socker. Låt buljongen koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 15 min.

Färs

  • 1. Bryn färsen i olja i en het stekpanna så att den blir genomstekt.
  • 2. Tillsätt riven vitlök, ingefära och finhackad chili och fräs i ytterligare 2-3 min under omrörning.
  • 3. Tillsätt soja och fräs i ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen ordentligt och låt färsen stå till servering.

Topping

  • 1. Koka äggen mjuka, ca 5-6 min. Skala och halvera äggen.
  • 2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla.
  • 3. Strimla salladslöken och en halv pak choi.

Buljong

  • 1. Tillsätt havremjölk i buljongen och låt det koka upp på nytt. Smaka av buljongen med salt och peppar.

Montering

  • 1. Fördela nudlarna i 4 djupa skålar. Häll på buljong och toppa med färs, ägghalvor, strimlad pak choi och salladslök. Dekorera med hela pak choiblad. Ät och njut!
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.