Vegetarisk boeuf bourguignon

4 portioner 90 minuter Rött vin

En vegetarisk boeuf bourguignon - ett utmärkt val när du väljer bort kött men ändå vill ha en mustig gryta med mycket smak

250 g Oumph
3 klyftor vitlökar
125 g steklök
250 g skogschampinjoner
2 st morötter
1 st röd chili
1 dl olivolja
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
15 st svartpepparkorn
2 st lagerblad
2 klyftor svart vitlök
5 dl rött vin
2 dl grönsaksfond, alt 11⁄2 msk konc. fond + vatten
2 msk japansk soja
5 dl vatten
1 dl färsk timjan, hackad
1 dl syltlök
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
800 g potatis
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Ta ut oumphen ur frysen. Skala och hacka vitlök, skala och dela steklök och champinjoner, skiva morötter och chili. Hetta upp oljan i en gryta och stek allt på medelvärme. Tillsätt torkad timjan och tomatpuré. Stek ordentligt och tillsätt sedan pepparkorn, lagerblad och den svarta vitlöken. Häll i vin, fond, soja och vatten. Koka i 40 minuter. Lägg i oumphen och koka ytterligare minst 30 minuter. Tillsätt färsk timjan och syltlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Skala, koka och pressa potatisen. Det är också gott med bara ett nybakat bröd till grytan.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.