Våffla med skagenröra
Skagenröra:
- 500 gram räkor, skalade
- 1 kruka dill, 4 msk hackad
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk citron, pressad
- 2 msk röd lök, finhackad
- 1 burk ishavsrom, röd eller gul
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Våffelsmet:
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk
- 100 gram smör
- 0,5 tsk salt
Våfflor: Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken och det smälta smöret. Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Vispa smeten mellan varje våffla eftersom mjölet sjunker till botten. Skagenröra: Spara lite av ingredienserna till garnering. Blanda räkor med dill, majonnäs, crème fraiche, citron, lök och rom. Smaka av med salt och peppar och toppa våfflorna med skagenröra. Servera på en gång och njut!