• Recept
  • Ost
  • Ugnsrostade tomater med burrata och rostade mandlar

Ugnsrostade tomater med burrata och rostade mandlar

2 portioner 25 minuter Rött vin

Den krämiga lyxen från Italien & den perfekta färskosten att kombinera med så mycket till den snabbaste och enklaste lyxtallriken. En god förrätt eller tillbehör som passar perfekt till en pastarätt eller som en tapas.

Burrata
Olivolja 1/2 dl
Körsbärstomater 500g
Salt
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Färska kryddor som önskas, färsk basilika rekommenderas
Mandlar
Surdegsbröd

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Sätt ugnen på 200 grader.
Burrata är precis som mozzarella, godast rumstempererad.
Ta ut den ur kylskåpet när du börjar med matlagningen.

Dela körsbärstomater och blanda med olivolja, salt och kryddor.
Jag blandade färska kryddor från trädgården,timjan, rosmarin, basilika, salvia och oregano.
Ta vad du har hemma!
Rosta i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Rosta en näve mandlar i en panna, låt svalna och sedan grovhacka.
Placera en burrata i mitten på ett fat och skeda tomater runt om.
Ringla över lite extra olivolja,lite flingsalt,nymald svartpeppar och toppa med rostade mandlar.
Servera med skivat surdegsbröd och sen är det bara till att börja skopa burrata och tomater

Dela recept:

Den krämiga lyxen från Italien & den perfekta färskosten att kombinera med så mycket till den snabbaste och enklaste lyxtallriken.
En god förrätt eller tillbehör som passar perfekt till en pastarätt eller som en tapas.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.