
Ugnsrostade tomater med burrata och rostade mandlar
Den krämiga lyxen från Italien & den perfekta färskosten att kombinera med så mycket till den snabbaste och enklaste lyxtallriken. En god förrätt eller tillbehör som passar perfekt till en pastarätt eller som en tapas.
Burrata
Olivolja 1/2 dl
Körsbärstomater 500g
Salt
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Färska kryddor som önskas, färsk basilika rekommenderas
Mandlar
Surdegsbröd
Sätt ugnen på 200 grader.
Burrata är precis som mozzarella, godast rumstempererad.
Ta ut den ur kylskåpet när du börjar med matlagningen.
Dela körsbärstomater och blanda med olivolja, salt och kryddor.
Jag blandade färska kryddor från trädgården,timjan, rosmarin, basilika, salvia och oregano.
Ta vad du har hemma!
Rosta i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Rosta en näve mandlar i en panna, låt svalna och sedan grovhacka.
Placera en burrata i mitten på ett fat och skeda tomater runt om.
Ringla över lite extra olivolja,lite flingsalt,nymald svartpeppar och toppa med rostade mandlar.
Servera med skivat surdegsbröd och sen är det bara till att börja skopa burrata och tomater
Den krämiga lyxen från Italien & den perfekta färskosten att kombinera med så mycket till den snabbaste och enklaste lyxtallriken.
En god förrätt eller tillbehör som passar perfekt till en pastarätt eller som en tapas.