Tonfisktataki på friterad wonton

portioner 45 minuter Bubbel

Riktigt goda munsbitar och en fantastisk snacksparad att bjuda på!

Ingredienser:
200 g gulfenad tonfisk fryst.
1 pkt Gyoza plattor
Hellmans majonnäs
Inlagd jalapeños
Kikoman soja
sesamfrön
Rapsolja
Sesamolja
Vitlök
Färsk röd chili
Koriander
Färsk jalapeños
2 st lime
Salladslök
1/2 gurka
Forellrom

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Gör så här
Mät upp 3 dl rapsolja i en mindre kastrull. Hetta upp till 160 grader, sätt ner en termometer och ha koll. Stansa ut gyoza bladen till önskad storlek.
Ta ett ”blad” åt gången med en metalltång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera bladet. När den puffat upp och fått en krispig yta (10 -15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Bladet skall bli ljust gyllenbruna. Det går fort att fritera bladen på ett par sekunder är de krispiga & gyllene. När friteringen är klar, lägg de friterade skalen på ett hushållspapper och salta lite lätt.

Blanda samman sesamolja, några droppar limesaft och lite soya. Smaka av och få en fin balans i smaken så att du är nöjd. Spara ca 2 msk av blandningen.

Pensla tonfisken med blandningen på båda sidorna. Finhacka vitlök, chili och gnid in tonfisken.
Låt vila i kylen i 30 min.

Mixa 1 dl majonäs med 3-5 skivor inlagd jalapeños och smaka av.

Halstra tonfisken på grillen, 15 – 20 sek per sida lägg upp på ett fat och låt vila. Skär upp tonfisken och lägg på bladen, dekorera med finstrimlad salladslök, röd chili, finhackad gurka, koriander, forellrom och sesamfrön. En klick av jalapeñomajonäsen sist och ringla över den sparade oljan från marinaden.
Servera direkt och gärna med limeklyftor till.

Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.