Tacoskal med sojamarinerad lax
2 portioner
30 minuter
Vitt vin
Smakrik sojalax i krispigt tacoskal! En ny och spännande variant till fredagstacosen.
Ingredienser:
- 250g lax
- soja
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1/2 burk gräddfil
- 1/4 rödkål
- 2 morötter
- 1 salladslök
- sesamfrön
- 1 tsk chiliflakes
- olja, sesam eller neutral
Recept: Thea Engvik
|
Foto: Thea Engvik
Gör såhär:
- Skär laxen i kuber och ha i 3 msk soja, 1 msk olja, finhackad vitlök samt chiliflakes. Ställ in i kylskåpet.
- Skär rödkålen i tunna skivor, riv morötterna och blanda samman.
- Skär salladslöken i tunna skivor och lägg i en serveringsskål.
- Blanda samman gräddfil med soja, smaka av.
Montering:
- Värm tacoskalen och ha i råkostblandningen, laxbitarna, dressingen, salladslöken och sesamfrön.