Tacoskal med sojamarinerad lax

2 portioner 30 minuter Vitt vin

Smakrik sojalax i krispigt tacoskal! En ny och spännande variant till fredagstacosen.

Ingredienser:

  • 250g lax
  • soja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 burk gräddfil
  • 1/4 rödkål
  • 2 morötter
  • 1 salladslök
  • sesamfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • olja, sesam eller neutral
Recept: Thea Engvik | Foto: Thea Engvik

Gör såhär:

  • Skär laxen i kuber och ha i 3 msk soja, 1 msk olja, finhackad vitlök samt chiliflakes. Ställ in i kylskåpet.
  • Skär rödkålen i tunna skivor, riv morötterna och blanda samman.
  • Skär salladslöken i tunna skivor och lägg i en serveringsskål.
  • Blanda samman gräddfil med soja, smaka av.

Montering: 

  • Värm tacoskalen och ha i råkostblandningen, laxbitarna, dressingen, salladslöken och sesamfrön.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.