Svamppasta

4 portioner 30 minuter Rött vin

Har ni plockat någon svamp ännu? 🍂 Kombinera en krämig svamppasta med den rika och fylliga stilen hos tempranilloviner för att skapa en lyxig middagsupplevelse till helgen! Lat 42 Reserva och Ribera 1 är utmärkta till en smakrik och krämig svamppasta! Servera gärna vinerna vid en temperatur om 14-16 grader, något svalare. 🍷 Lat 42 Reserva, Art.nr 2043 – 119kr. 🍷 Ribera 1 One, Art.nr 3027 – 129kr. Genom att välja rätt tempranillo-vin som balanserar svampens jordighet och umamismak kan du njuta av en smakrik mat- och vinkombination under svampsäsongen!

300 g pasta
Smör 2 + 2 msk
Mjöl 2 msk
Mjölk 4 dl
100g riven ost, förslagsvis Parmesan eller Västerbotten
Liten tryffel
250 g svamp: Portobello, kantarell eller ädelsopp
Salt och peppar
Olja
Recept: Thea Engvik | Foto:
Smält 2 msk smör och tillsätt mjölet. Koka i några minuter tills det börjar dofta lite sött. Tillsätt sedan mjölken och rör om väl med en visp. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
Koka upp pastavattnet. Kom ihåg att tillsätta salt.
Sänk temperaturen på såsbotten och rör ner den rivna osten lite i taget. Det är viktigt att såsen inte kokar mer.
Stek svampen i en het panna med lite olja på hög värme. När svampen släppt vattnet kan du tillsätta lite smör och kryddor.*
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg ner den kokta pastan och 0,5-1 dl pastavatten i såsen och rör om ordentligt. Servera med de stekta svamparna.*
* Det är viktigt att du steker svampen på hög värme och låter dem släppa allt vatten, annars kan det göra pastarätten mer rinnig. *Stärkelsen från pastan i vattnet gör att såsen fäster bättre på pastan.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.