Spicy Tuna Tartare
2 portioner
20 minuter
Vitt vin
Ibland vill man bara att det ska gå fort. Så gott, enkelt att förbereda och allt efter tycke och smak!
Du behöver:
- 300 g färsk tonfiskfilé, MSC-certifierad
Marinad:
- Srirachasås
- Japansk soja
- Sesamolja
- Limesaft
- Finhackad koriander
- Gurka
- Avokado
- Salladslök
- Hellmans majonnäs eller hemslagen
- Miso
- Forellrom
- Salt
- Nymald svartpeppar
Recept: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Rör samman alla ingredienser till marinaden, smaka av marinaden. Fintärna tonfisken och blanda försiktigt med marinaden.
Låt stå en stund och marinera. Blanda 1 dl majonnäsen med 2 msk miso rör samman och smaka av.
Dela, kärna ur och gröp ut avokadon och tärna. Gör samma sak med gurkan.
Skölj och ansa salladslöken. Lägg upp avokado och gurka snyggt på tallrikar. Lägg på den marinerade tartaren. Toppa med misoemulsion, finstrimlad salladslök, forellrom, koriander och pressa över lite lime. Salta och peppra och servera direkt.