Spanskt plock-tapas

portioner 15 minuter Rött vin

200 g manchegoost
200 g chorizokorvar
100 g salami
st Fikon, färska

Tomatkokt aubergine

  • st aubergine
  • olivolja
  • 50 g chorizokorvar
  • 1/2 st gul lök
  • st vitlöksklyftor
  • 1/2 st citron
  • dl krossade tomater
  • salt & svartpeppar
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
  1. Dela miniauberginer eller skär stor aubergine i stavar. Stek dem gyllenbruna i olivolja.
  2.  Tillsätt skivad chorizo, lök och vitlök och stek ytterligare en kort stund. Pressa över citronsaft, tillsätt tomatkross och krydda med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter, dra pannan åt sidan och låt svalna.
  3. Skiva ost och korv, dela fikonen och lägg upp alltsammans på ett serveringsfat.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.