Spanska kroketter med skinka

4 portioner 45 minuter Rött vin

En spansk smårätt och en ganska mäktig sådan, men på ett digert tapasbord finns det säkert utrymme för de här små, goda skinkbollarna.

1 l mjölk
130 g smör
3,75 dl mjöl
50 g Skinka, kokt, hackad
2 st ägg
1 dl ströbröd
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
1. Gör en bechamelsås. Smält smöret, rör i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Värm försiktigt under omrörning (ska inte koka) tills såsen tjocknar.
2. Tillsätt den strimlade skinkan, låt svalna i kylen över natten.
3. Forma kroketterna. Doppa dem i uppvispat ägg, rulla i ströbröd och fritera.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.