Sötpotatiswraps med fetaost och kryddiga bönor
4 portioner
45 minuter
Rött vin
Ljuvliga wraps fyllda med rostad sötpotatis, fetaost och chilistekta champinjoner och bönor. En riktigt bra smakkombo som dessutom är väldigt lättlagad. En given vegofavorit!
Sötpotatiswraps
-
500 g sötpotatis(ar)
-
2 klyftor vitlök(ar)
-
1 msk olivolja
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
100 g fetaost
-
1/2 kruka persilja
-
125 g spenat
-
1/2 st citron(er)
-
1 förpackning tortillabröd
Kryddiga bönor
-
1 st rödlök(ar), liten
-
1/2 st chilipeppar
-
125 g champinjoner
-
1 msk olivolja
-
380 g kidneybönor
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Sallad
-
50 g ruccola
-
125 g körsbärstomater
-
3 tsk olivolja
-
1 tsk balsamvinäger
Recept: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Sötpotatiswraps:
2. Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Skala och finhacka eller riv vitlöken.
3. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.
Kryddiga bönor:
4. Skala och grovhacka rödlöken och skölj och finhacka chilin. Skölj och skiva champinjonerna.
5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och champinjoner så att de mjuknar och får lite färg. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.
6. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Sötpotatiswraps:
7. Ta ut den rostade sötpotatisen och mosa samman med fetaost, finhackad persilja, spenat och citronsaft med en gaffel i en bunke.
8. Tillsätt de kryddiga bönorna och smaka av. Salta och peppra ev mer.
Sallad:
9. Skölj ruccola och tomater. Halvera tomaterna och blanda med ruccolan. Ringla över lite olja och vinäger.
10. Fördela röran på de 8 tortillabröden. Rulla ihop och servera wrapsen tillsammans med salladen.