Sommarrullar
4 portioner
30 minuter
Vitt vin
Sommarrullar som passar för sommarens alla tillfällen, enkel och lättsam mat som ofta uppskattas när det är varmt! Du kan i princip fylla de med vad du vill, men här kommer lite inspiration och bra smakkombination!
1 paket rispapper
12st Scampi, kokt eller 100g grillad kyckling
100 g glasnudlar
2st hjärtsallad
2st morötter
Färska kryddor; mynta, thaibasilika och koriander
Hoisinsås
Jordnötter (valfritt)
Recept: Thea Engvik
|
Foto:
1. Förbered fyllningen: Skala scampi och skär dem på längden på mitten. Strimla eventuellt den grillade kycklingen.
2. Koka glasnudlarna och lägg lite olja på dem så att de inte klibbar ihop.
3. Dela salladen i blad och tvätta väl. Riv moroten på ett rivjärn. Försök att få långa remsor. Plocka bladen från örterna.
2. Koka glasnudlarna och lägg lite olja på dem så att de inte klibbar ihop.
3. Dela salladen i blad och tvätta väl. Riv moroten på ett rivjärn. Försök att få långa remsor. Plocka bladen från örterna.
Gör rullarna: Fukta rispappret med kallt vatten och tillsätt fyllningen. Lägg fyllningen som en korv lite in från kanten och med lite plats på varje sida. * Jag gillar att börja med jätteräkor eller kyckling, så att rullarna blir extra snygga. Tillsätt sedan 1-2 salladsblad, lite av alla örter, några glasnudlar och riven morot.
- Vik botten av rispappret över. Vik sedan in sidorna och rulla fyllningen längs resten av rispappret för att montera det. Det här är lite svårt de första gångerna, men övning ger färdighet! Servera med hoisinsås och toppa med några rostade jordnötter.
- Viktigt att inte lämna den i vattnet för länge då den blir svår att rulla.
- Lek med fyllningen – bara din kreativitet sätter gränserna.
- Rostar du nötterna i torr panna får du mycket mer smak.