Smörgåstårta med lax och kräftstjärtar
Detta måste vara drottningen av smörgåstårtor! Krämig, maffig och vacker som attan. Låt gärna vila i kylen.
Ingredienser:
9 skiva landgångsbröd
Dekoreringscrème:
2 dl crème fraîche
1/2 dl majonnäs
Fyllning:
3 st ägg, hårdkokta
350 g kräftstjärtar, skalade (låt rinna av om de ligger i lag)
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 tsk pepparrot
1 st citron
1 dl dill, hackad
salt
svartpeppar
Garnering:
200 g kallrökt lax
citron
dill
salladsblad
Gör så här:
Lägg ut 3 brödskivor på en bricka eller fat. Skär ut en rundel med en tallrik som mall. Gör samma sak med de övriga bröden, så att du har tre runda bottnar. Hacka ägg och kräftstjärtar. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, citronsaft- och skal samt dill. Blanda i ägg och kräftor och smaksätt med salt och peppar. Bred ut hälften av kräftblandningen på första rundeln. Lägg nästa rundel över och bred ut resten av kräftblandningen. Lägg på den sista rundeln. Blanda till garneringskrämen och bred ut över tårtan. Plasta in och kyl i några timmar, gärna över natten. Före servering, garnera tårtan med lax, citron, dill och salladsblad.