Shrimp popcorn – friterade räkor

4 portioner 30 minuter Bubbel

Beroendeframkallande cajunsnacks som ger sommarkänslor närhelst på året! Avnjut tillsammans med ett glas Pongrácz Brut.

  • 150 g Räkor, skalade
  • 3 dl ströbröd
  • rapsolja, att fritera i

Smet

  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 st ägg
  • salt
  • svartpeppar

Sötsur sås

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
Recept: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
  1. Tina räkorna om de är frysta, sila av dem om de ligger i lake.
  2.  Gör smeten: Blanda mjöl med cayennepeppar och lökpulver. Pressa över vitlöksklyftan och blanda med dijonsenap, ägg och svartpeppar. Var försiktig med salt om räkorna har legat i lake. Blir smeten för tjock, tillsätt lite vatten.
  3. Häll ut ströbröd i en djup tallrik. Doppa först räkorna i smeten, sedan i ströbrödet. Upprepa en gång till så att räkorna får två lager smet och ströbröd.
  4.  Hetta upp oljan i en kastrull och provfritera en räka. Är temperaturen lagom hög, fritera räkorna i omgångar. Fiska upp dem med hålslev när de är riktigt gyllene och krispiga och placera dem på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
  5. Blanda ihop dippen och servera räkorna direkt!
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.