Pizza på grillen!

4 portioner 30 minuter Vitt vin

  • Pizzadeg:
    1 kg mjöl Tipo «00»
    1 dl olivolja
    0,25 paket färsk jäst
    6 dl ljummet vatten
    1 matsked socker
    1 matsked salt
  • 1 burk creme fraiche
  •  1 burk pesto
  • 2 förpackningar rökt lax
  •  1 burk kapris
  • 1 rödlök
  • 100 g parmesan, riven
  • 200 g mild gul ost, riven

    Efter stekning:

    – 1 påse ruccola
    – Citron
Recept: Thea Engvik | Foto:

Pizzadeg:

  • Blanda vatten, olja, jäst och sockret i en köksmaskin med knådkrok tills det är väl blandat.
  • Lägg saltet tillsammans med mjölet och tillsätt sedan lite i taget i vattenblandningen medan maskinen går på låg hastighet.
  • Knåda vidare på låg hastighet i 10-15 minuter tills degen är smidig och elastisk.
  • Täck med plastfolie och låt vila i 20 minuter.
  • Dela degen i 8, gör fina bollar och lägg dem på en bakplåt med lite mellanrum.
  • Höj till dubbel storlek (2-3) timmar och förvara i kylen tills den ska användas.
  • När du ska göra pizzan måste du ta ut degen ca 1 timme i förväg så att den blir rumstemperatur.
  • Värm grillen till 250 grader, med pizzastenen inuti, tills den är ordentligt uppvärmd.

Pizzasås:

  • Blanda crème fraiche med 3 stora matskedar pesto.
  • Skär den rökta laxen i skivor och sedan i lite mindre bitar.
  • Skär rödlöken i tunna skivor och ta upp kaprisen ur vätskan.
  • Forma/rulla pizzan tunt på en pizzaspade.
  • Bred ut crème fraîcheblandningen på pizzan, lägg på några skivor rödlök och ett tunt lager gul ost.
  • Lägg pizzan på den varma pizzastenen och stäng locket på grillen. Låt stå utan att öppna locket i 1-2 minuter. Ta en snabb titt och fortsätt tillaga med locket på tills det är klart.
  •  Låt pizzan vila några minuter på galler, tillsätt sedan rökt lax, kapris, ruccola och lite citronsaft.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.