Pita-pizza med kallrökt lax

2 portioner 20 minuter Vitt vin

Fräsch och enkel pitapizza till sommaren! Passar utmärkt till både lunch, middag och midsommarbuffén!

  • 1 paket kallrökt lax
  • 1 burk kapris
  • 100g riven ost, tex präst eller västerbotten för mer smak
  • 50 g parmesan
  • 1 burk Crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • Ruccola
Recept: Thea Engvik | Foto:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Skär rödlöken i tunna skivor och rengör väl i kallt vatten. Blanda 50 parmesanost i 200g crème fraîche. Bred över pitabrödet som pizzasås. Toppa med lite riven ost och några skivor rödlök. Grädda pizzan i 8-10 minuter. Tillsätt sedan rökt lax, kapris, ruccola och lite färskpressad citronsaft.
Dela recept:

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.