Pasta al Pomadoro

4 portioner 40 minuter Rött vin

Klassisk italiensk vardagspasta & en tomatsås som är oemotståndligt god. Minimal insats med maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.

1 burk Mutti Pelati hela skalade tomater
400 g pasta
olivolja
1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
färsk basilika
salt
svartpeppar
parmesan

Recept: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak

Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja i en panna över svag värme. När löken fått en fin, genomskinlig färg , krossa tomaterna försiktigt med fingrarna eller en gaffel och tillsätt i pannan.
Salta och addera nymald svartpeppar.
Låt det hela småkoka i 10 -15 minuter.
Sänk värmen och tillsätt basilikablad.
Smaka av!

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull salta rikligt först när det kokar.
Pastan kokas enligt anvisningen på förpackningen, men korta gärna ner tiden någon minut för att få pastan al dente.

När spaghettin är klar, hälls denna också i pannan tillsammans med den varma tomatsåsen och det hela vänds runt.
Spara gärna lite av pastavattnet och häll i pannan.
Servera direkt på tallriken & toppa med färskriven Parmigiano-Reggiano, basilikablad ringla över olivolja och nymald svartpeppar.

Dela recept:

Klassisk italiensk vardagspasta & en tomatsås som är oemotståndligt god.
Minimal insats med maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.

    Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Du skall därför vara minst 25 år för att besöka den.

    Jag är under 25 år.