- Recept
- Vegetariskt
- Pasta al Pomadoro

Pasta al Pomadoro
Klassisk italiensk vardagspasta & en tomatsås som är oemotståndligt god. Minimal insats med maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.
1 burk Mutti Pelati hela skalade tomater
400 g pasta
olivolja
1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
färsk basilika
salt
svartpeppar
parmesan
Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja i en panna över svag värme. När löken fått en fin, genomskinlig färg , krossa tomaterna försiktigt med fingrarna eller en gaffel och tillsätt i pannan.
Salta och addera nymald svartpeppar.
Låt det hela småkoka i 10 -15 minuter.
Sänk värmen och tillsätt basilikablad.
Smaka av!
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull salta rikligt först när det kokar.
Pastan kokas enligt anvisningen på förpackningen, men korta gärna ner tiden någon minut för att få pastan al dente.
När spaghettin är klar, hälls denna också i pannan tillsammans med den varma tomatsåsen och det hela vänds runt.
Spara gärna lite av pastavattnet och häll i pannan.
Servera direkt på tallriken & toppa med färskriven Parmigiano-Reggiano, basilikablad ringla över olivolja och nymald svartpeppar.
Klassisk italiensk vardagspasta & en tomatsås som är oemotståndligt god.
Minimal insats med maximal smak. Pastan blir godast om den får koka med i såsen de sista minuterna, så koka den al dente.